HOME

Trio PRO ARTE

( Anda PETROVICI - vioară, Marin CAZACU - violoncel, Nicolae LICAREŢ - pian)

Fondat în 1978 de muzicieni membri ai Filarmonicii „George Enescu” animaţi de dorinţa de a descoperi şi de a prezenta publicului cele mai bune creaţii din muzica preclasică, clasică, romantică şi contemporană, Trio-ul cu pian PRO ARTE se bucură de aprecierile unanime ale publicului şi presei de specialitate. Calitatea sonoră, omogenitatea, virtuozitatea de ansamblu, expresivitatea cântului - iată numai câteva din trăsăturile acestui valoros ansamblu.

Activitatea concertistică din cadrul stagiunilor Filarmonicii bucureştene se îmbină armonios cu derularea a numeroase turnee în străinătate, cu concerte care au avut ecouri întotdeauna deosebit de favorabile. Trioul a concertat pe scene prestigioase din Bulgaria, Serbia, Macedonia, Franţa, Spania, Grecia, Italia, Portugalia, Singapore.

PRO ARTE a participat cu regularitate la numeroase ediţii ale Festivalului „George Enescu”, prezentând lucrări din creaţia universală şi din creaţia enesciană.

Trioul PRO ARTE a efectuat numeroase înregistrări pentru Radiodifuziune şi pentru Televiziunea Română. Deseori li se adaugă o violă, formând astfel un cvartet cu pian. A colaborat cu casele de discuri Electrecord şi BMG Ariola, realizând CD-uri care se bucură de mare succes.


[Formažii muzicale (Ensembles)]

Copyright: cIMeC
2006