cIMeC Home Page Înapoi la SELECŢIE    Arhiva REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL ROMÂNIEI a Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" - Index de locuri
- pagina 24 -

Lista completă de localităţi (2107 localităţi)

Localitate Judeţ Localizare repertoriu Epoca Fişe de
repertoriu
Afişare hartă
+ Crăciunel, com. Ocland Harghita Crăciunel, com. Ocland, jud. Odorhei epoca bronzului; epoca romană; preistorie   Afişează  
+ Cristuru Secuiesc, com. Cristuru Secuiesc Harghita Cristuru Săcuiesc, jud. Odorhei eneolitic; epoca romană; La Tene; neolitic; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Afişează  
+ Crişeni, com. Atid Harghita Crişeni, jud. Odorhei neprecizată; preistorie   Afişează  
+ Cuşmed, com. Atid Harghita Cuşmed, com. Atid, jud. Odorhei bronz final   Afişează  
+ Dârjiu, com. Dârjiu Harghita Dîrjiu, jud. Odorhei bronz final sau Hallstatt; epoca regatului maghiar; epoca romană   Afişează  
+ Dealu, com. Dealu Harghita Dealu, jud. Odorhei epoca romană; neolitic   Afişează  
+ Ditrău, com. Ditrău Harghita Ditrău, jud. Ciuc epoca medievală; neprecizată   Afişează  
+ Eliseni, com. Secuieni Harghita Elişeni, com. Secuieni, jud. Odorhei epoca bronzului; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Afişează  
+ Feliceni, com. Feliceni Harghita Feliceni, jud. Odorhei eneolitic   Afişează  
+ Firtănuş, com. Avrămeşti Harghita Firtănuş, jud. Odorhei epoca bizantină; epoca romană   Afişează  
+ Firtuşu, com. Lupeni Harghita Firtuşu, com. Lupeni, jud. Odorhei epoca bronzului; epoca fierului; epoca medievală; epoca romană, bizantină; Hallstatt; neolitic; neprecizată; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Afişează  
+ Frumoasa, com. Frumoasa Harghita Frumoasa, jud. Ciuc epoca medievală; neprecizată   Afişează  
+ Gheorgheni, com. Gheorgheni Harghita Gheorgheni, jud. Ciuc eneolitic; epoca medievală   Afişează  
+ Ghipeş, com. Mărtiniş Harghita Ghipeş, jud. Odorhei bronz final   Afişează  
+ Goagiu, com. Avrămeşti Harghita Goagiu, com. Avrămeşti, jud. Odorhei neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Harghita Harghita Ciuc (fostul judeţ), jud. Ciuc bronz timpuriu; epoca bronzului; La Tene    
+ Iacobeni, com. Plăieşii de Jos Harghita Iacobeni, com. Plăieşii de Jos, jud. Ciuc     Afişează  
+ Imper, com. Plăieşii de Jos Harghita Imper, com. Plăieşii de Jos, jud. Ciuc epoca medievală; neprecizată   Afişează  
+ Inlăceni, com. Atid Harghita Inlăceni, com. Atid, jud. Odorhei epoca bronzului mijlociu; epoca romană; neprecizată   Afişează  
+ Jigodin-Băi, com. Miercurea Ciuc Harghita Jigodinu, jud. Ciuc epoca bronzului; epoca medievală; Hallstatt; La Tene; neprecizată   Afişează  
+ Joseni, com. Joseni Harghita Joseni, com. Joseni, jud. Ciuc bronz final; epoca medievală   Afişează  
+ Lăzarea, com. Lăzarea Harghita Lăzarea, jud. Ciuc bronz timpuriu; epoca medievală; neprecizată   Afişează  
+ Lăzăreşti, com. Cozmeni Harghita Lăzăreşti, com. Cozmeni, jud. Ciuc epoca medievală   Afişează  
+ Lueta, com. Lueta Harghita Lueta, jud. Odorhei neolitic   Afişează  
+ Lupeni, com. Lupeni Harghita Lupeni, jud. Odorhei epoca medievală; neolitic   Afişează  
+ Lutiţa, com. Mugeni Harghita Lutiţa, jud. Odorhei epoca greacă   Afişează  
+ Mădăraş, com. Mădăraş Harghita Mădăraş, jud. Ciuc epoca bronzului; neprecizată   Afişează  
< - > Mărtiniş, com. Mărtiniş Harghita Mărtiniş, jud. Odorhei epoca bronzului; epoca greacă; epoca romană; neprecizată; perioada de tranziţie la epoca bronzului; preistorie   Afişează  

 Mărtiniş, com./oraş Mărtiniş (denumire repertoriu: Mărtiniş sau Homorodsânmartin, Homorodszentmartin, jud. Odorhei)

 Punct 1. În pârâul "Lodoc" (Lodokpataka).
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 1.0.0.1ceramică - fragmente; datare repertoriu: preistorie; Muz. Odorhei
 1.0.0.2topor - piese din piatră, fragmentare; datare repertoriu: preistorie; Muz. Odorhei, col. Albert Bedö (1 topor şi un frag.)
 1.0.0.3cuţit - din gresie (s-a păstrat doar vârful); datare repertoriu: preistorie; Muz. Odorhei
 Bibliografie:
1. Buday, A., Dolg. Sz., IV, 1928, p.301
2. , Székelység, V, 1 - 2, 1935, p.14
3. Roska, M., Közl., I, 1941, p.61
4. Roska, M., Rep., 1942, p.109, nr. 56

 Punct 2. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 2.0.0.1topor; datare repertoriu: perioada de tranziţie la epoca bronzului; cultura: Coţofeni
 Bibliografie:
1. Roska, M., Közl., I, 1941, p.61

 Punct 3. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 3.0.0.1târnăcop - din bronz; datare repertoriu: epoca bronzului; Muz. Odorhei
 3.0.0.2pumnal - din bronz; datare repertoriu: epoca bronzului
 Bibliografie:
1. Nagy, G., AÉ, II, 1882, p.32
2. Informaţie Z. Székely

 Punct 4. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 4.0.0.1monedă - o tetradrahmă (mai multe?) de la Filip II şi una de Thasos; datare repertoriu: epoca greacă
 Bibliografie:
1. Téglás, G., OTTÉ, XII, 1887, p.188
2. Téglás, G., UR, IX, 1889, p.326
3. Gooss, C., Chronik, 1876, p.35 - 36
4. Tocilescu, Gr., Dacia, 1880, p.856
5. Jung, J., Fasten, 1894, p.154
6. Rákóczy, S., BKL, XXXIX, 1906, p.161 - 162
7. Marţian, I., Rep., 1920, p.22, nr. 337
8. Pârvan, V., Getica, 1926, p.610
9. Roska, M., Rep., 1942, p.109, nr. 56
10. Moisil, C., CrNA, XVII, 1943, p.162
11. , Balcania, VII, 1944, p.19
12. Mitrea, B., ED, X, 1945, p.67, 109
13. , Erd. Múz., II, 1875, p.152
14. Téglás, G., Erd. Múz., IV, 1887, p.142

 Punct 5. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 5.0.1tezaur monetar - Tezaur mai mare care însă a fost împrăştiat, cunoscându-se numai 15 denari.; datare repertoriu: epoca romană, 82 - 81 d. Hr.; MAC (10 piese)
 Bibliografie:
1. , Erd. Múz., II, 1875, p.152
2. Téglás, G., Erd. Múz., IV, 1887, p.142
3. Téglás, G., OTTÉ, XII, 1887, p.188
4. Téglás, G., UR, IX, 1889, p.326
5. Gooss, C., Chronik, 1876, p.35 - 36
6. Tocilescu, Gr., Dacia, 1880, p.856
7. Jung, J., Fasten, 1894, p.154
8. Rákóczy, S., BKL, XXXIX, 1906, p.161 - 162
9. Marţian, I., Rep., 1920, p.22, nr. 337
10. Pârvan, V., Getica, 1926, p.610
11. Roska, M., Rep., 1942, p.109, nr. 56
12. Moisil, C., CrNA, XVII, 1943, p.162
13. , Balcania, VII, 1944, p.19
14. Mitrea, B., ED, X, 1945, p.67, 109

 Punct 6. La vest de sat, lângă drumul care duce spre Rareş (Recsenied)
Tip sit: exploatare de sare; aşezare civilă
 Descoperiri:
 6.1exploatare de sare; datare repertoriu: epoca romană
 6.1.0.1inscripţie - CIL, III, 950 (astăzi dispărută); datare repertoriu: epoca romană
 6.1.0.2car - 3 bucăţi de bronz; datare repertoriu: epoca romană
 6.1.0.3monedă - imperiale romane, între care şi un denar de la Filip Arabul din 248 d. Hr.; datare repertoriu: epoca romană; înainte în colecţie particulară
 6.2aşezare; datare repertoriu: epoca romană
 6.2.0.1inscripţie - CIL, III, 950 (astăzi dispărută); datare repertoriu: epoca romană
 6.2.0.2car - 3 bucăţi de bronz; datare repertoriu: epoca romană
 6.2.0.3monedă - imperiale romane, între care şi un denar de la Filip Arabul din 248 d. Hr.; datare repertoriu: epoca romană; înainte în colecţie particulară
 Bibliografie:
1. Müller, F., MCC, IV, 1859, p.164
2. Orbán, B., Székelyföld, I, 1869, p.164
3. Gooss, C., Chronik, 1876, p.92
4. Nagy, G., SzNMÉ, I, 1890, p.58
5. Téglás, G., Erd. Múz., XIII, 1896, p.420
6. Daicoviciu, C., Dacia, VII - VIII, 1937 - 1940, p.319

 Punct 7. Neprecizat
Tip sit: castru

Observatii: V.Christescu plasează în mod greşit, aici, un castru roman, făcând confuzie cu presupusul castru de la Fitănuş. Tot în mod greşit, I.Marţian citează ca provenind de aici fibule, brăţări şi alte obiecte romane.
 Descoperiri:
 Bibliografie:
1. Christescu, V., Ist. mil., 1937, p.120 - 121
2. Marţian, I., Rep., 1942, p.337

 Punct 8. În valea de lângă moara cea mare, la "Sălajul tătarilor" (Tatárszállás).
Tip sit: şanţ
 Descoperiri:
 8.1şanţuri; datare repertoriu: neprecizată
 Bibliografie:
1. Orbán, B., Székelyföld, I, 1869, p.164

+ Medişoru Mare, com. Şimoneşti Harghita Medişer Mare, com. Şimoneşti, jud. Odorhei epoca bronzului; Hallstatt; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Mereşti, com. Mereşti Harghita Mereşti, jud. Odorhei bronz final; eneolitic; epoca bronzului; epoca bronzului mijlociu; epoca bronzului timpuriu; epoca medievală; epoca romană; Hallstatt; neprecizată; paleolitic; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Afişează  
+ Miercurea Ciuc, com. Miercurea Ciuc Harghita Topliţa-Ciuc, jud. Ciuc bronz timpuriu   Afişează  
+ Miercurea Ciuc, com. Miercurea Ciuc Harghita Şumuleu, jud. Ciuc bronz final; epoca medievală; neprecizată   Afişează  
+ Miercurea Ciuc, com. Miercurea Ciuc Harghita Miercurea Ciuc, jud. Ciuc bronz timpuriu; eneolitic; epoca bronzului; Hallstatt; La Tene; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Mihăileni, com. Mihăileni Harghita Mihăileni, com. Mihăileni, jud. Odorhei     Afişează  
+ Misentea, com. Leliceni Harghita Misentea, jud. Ciuc neolitic   Afişează  
+ Mugeni, com. Mugeni Harghita Mugeni, jud. Odorhei neolitic   Afişează  
+ Mujna, com. Dârjiu Harghita Mujna, com. Dârjiu, jud. Odorhei epoca bronzului; epoca migraţiilor   Afişează  
+ neprecizată Harghita Nyiko, jud. Odorhei perioada de tranziţie la epoca bronzului    
+ Nicoleşti, com. Ulieş Harghita Nicoleşti, jud. Ciuc neprecizată   Afişează  
+ Ocland, com. Ocland Harghita Ocland, jud. Odorhei epoca bronzului   Afişează  
+ Ocna de Jos, com. Praid Harghita Ocna de Jos, com. Praid, jud. Odorhei epoca bronzului   Afişează  
+ Ocna de Sus, com. Praid Harghita Ocna de Sus, com. Praid, jud. Odorhei epoca bronzului; epoca romană   Afişează  
+ Odorheiu Secuiesc, com. Odorheiu Secuiesc Harghita Odorhei, jud. Odorhei bronz final; epoca bronzului; epoca fierului; epoca medievală; epoca migraţiilor; epoca romană; epoca romană şi dacică; Hallstatt; La Tene; neolitic; perioada de tranziţie la epoca bronzului, bronz   Afişează  
+ Odorheiu Secuiesc, com. Odorheiu Secuiesc Harghita Cădişeni, jud. Odorhei epoca romană   Afişează  
+ Orăşeni, com. Mărtiniş Harghita Orăşeni, com. Mărtiniş, jud. Odorhei epoca romană; neprecizată   Afişează  
+ Oţeni, com. Feliceni Harghita Oţeni, com. Feliceni, jud. Odorhei preistorie   Afişează  
+ Păuleni, com. Lupeni Harghita Păuleni, jud. Ciuc La Tene   Afişează  
+ Petreni, com. Mărtiniş Harghita Petreni, com. Mărtiniş, jud. Odorhei epoca bronzului   Afişează  
+ Plăeşii de Jos, com. Plăieşii de Jos Harghita Plăeşi de Jos, com. Plăieşii de Jos, jud. Ciuc neprecizată   Afişează  
+ Plăeşii de Sus, com. Plăieşii de Jos Harghita Plăeşii de Sus, jud. Ciuc nedeterminată   Afişează  

Precedentele pagini 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Următoarele pagini


Arhiva REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL ROMÂNIEI a Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" - Index de locuri
Responsabil de proiect: Şandric Bogdan. Proiectare ASP şi HTML: Cosmin Miu
Data publicării: 2003. Copyright: cIMeC - Institutul de Memorie Culturală, 2020
Ultima actualizare 12 Decembrie 2014