cIMeC Home Page Back to selection    'ARCHAEOLOGICAL REPERTORY OF ROMANIA' Archive Of The 'Vasile Parvan' Institute Of Archaeology - Site Location Index
- page 21 -

The complete list of the localities (2107 localities)

Locality County Repertory location Epoch Repertory
files
On the map
+ Ghidfalău, com. Ghidfalău Covasna Ghidfalău, jud. Trei Scaune Hallstatt; La Tene; La Tene sau epoca medievală timpurie   Map it  
+ Harale, com. Ghelinţa Covasna Harale, com. Ghelinţa, jud. Trei Scaune epoca bronzului timpuriu   Map it  
+ Hătuica, com. Catalina Covasna Hătuica, com. Catalina, jud. Trei Scaune epoca romană; neprecizată   Map it  
+ Herculian, com. Băţani Covasna Herculian, jud. Odorhei epoca fierului; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Map it  
+ Hilib, com. Ojdula Covasna Hilib, com. Ojdula, jud. Trei Scaune neolitic   Map it  
+ Icafalău, com. Cernat Covasna Icafalău, com. Cernat, jud. Trei Scaune epoca romană; Hallstatt   Map it  
+ Ilieni, com. Ilieni Covasna Ilieni, jud. Trei Scaune eneolitic; epoca romană; Hallstatt; La Tene; neolitic   Map it  
+ Imeni, com. Catalina Covasna Imeni, com. Catalina, jud. Trei Scaune epoca romană   Map it  
+ Întorsura Buzăului, com. Întorsura Buzăului Covasna Întorsura Buzăului, jud. Trei Scaune nedeterminată; neolitic; neolitic sau bronz timpuriu   Map it  
+ Lemnia, com. Lemnia Covasna Lemnia, jud. Trei Scaune La Tene; perioada prefeudală   Map it  
+ Lisnău, com. Ozun Covasna Lisnău, jud. Trei Scaune bronz timpuriu; epoca medievală; epoca romană; nedeterminată; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Lunga, com. Târgu Secuiesc Covasna Lunga, jud. Trei Scaune neolitic   Map it  
+ Malnaş, com. Malnaş Covasna Malnaş, jud. Trei Scaune neolitic   Map it  
+ Malnaş, com. Malnaş Covasna Malnaş Băi, jud. Trei Scaune bronz final; bronz timpuriu; epoca bronzului; La Tene; neolitic   Map it  
+ Măgheruş, com. Ozun Covasna Măgheruş, jud. Trei Scaune eneolitic; epoca medievală; epoca romană; La Tene; nedeterminată; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Mărcuşa, com. Catalina Covasna Mărcuşa, com. Catalina, jud. Trei Scaune epoca bronzului; epoca migraţiilor; epoca romană; Hallstatt; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Mărtănuş, com. Breţcu Covasna Mărtănuş, com. Breţcu, jud. Trei Scaune epoca bronzului; epoca migraţiilor; neolitic; preistorie   Map it  
+ Mărtineni, com. Catalina Covasna Mărtineni, jud. Trei Scaune epoca bronzului; La Tene; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Micloşoara, com. Baraolt Covasna Micloşoara, com. Baraolt, jud. Trei Scaune epoca medievală; neprecizată   Map it  
+ Moacşa, com. Moacşa Covasna Moacşa, jud. Trei Scaune epoca romană; nedeterminată; neolitic; neprecizată   Map it  
+ neprecizat Covasna Buzău (pasul), jud. Trei Scaune epoca medievală    
+ Neprecizată Covasna Chepeţ, jud. Trei Scaune epoca bronzului; epoca romană; La Tene; neprecizată    
+ Olteni, com. Bodoc Covasna Olteni, com. Bodoc, jud. Trei Scaune bronz timpuriu; epoca medievală timpuriu; epoca migraţiilor; epoca romană; La Tene; neolitic   Map it  
+ Ozun, com. Ozun Covasna Ozun, jud. Trei Scaune bronz timpuriu; epoca romană; Hallstatt; La Tene; nedeterminată; neolitic   Map it  
+ Pădureni, com. Moacşa Covasna Beşeneu, com. Moacşa, jud. Trei Scaune bronz timpuriu; eneolitic; epoca bronzului; epoca migraţiilor; epoca romană; La Tene; nedeterminată; neolitic; neprecizată; preistorie   Map it  
+ Reci, com. Reci Covasna Reci, jud. Trei Scaune bronz timpuriu; eneolitic; epoca bronzului; epoca migraţiilor; epoca romană; Hallstatt; La Tene; nedeterminată; neolitic   Map it  
+ Reci, com. Reci Covasna Comolău, com. Reci, jud. Trei Scaune bronz timpuriu; epoca bronzului; epoca medievală; epoca romană; La Tene; neolitic   Map it  
+ Saciova, com. Reci Covasna Saciova, com. Reci, jud. Trei Scaune bronz timpuriu; epoca bronzului; epoca medievală; neprecizată   Map it  
+ Sâncraiu, com. Ilieni Covasna Sîncraiu, com. Ilieni, jud. Trei Scaune neolitic   Map it  
+ Sântionlunca, com. Ozun Covasna Sîntionlunca, jud. Trei Scaune epoca bronzului; Hallstatt; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Sânzieni, com. Sânzieni Covasna Sînzieni, jud. Trei Scaune bronz timpuriu; epoca bronzului; epoca medievală; epoca romană; La Tene; nedeterminată; neolitic   Map it  
+ Secuime Covasna Secuime, jud. Trei Scaune eneolitic; epoca bronzului sau Hallstat; Hallstatt; Halstatt timpuriu; Halsttatt timpuriu; neolitic; neprecizată    
< - > Sita Buzăului, com. Sita Buzăului Covasna Sita Buzăului, jud. Trei Scaune paleolitic   Map it  

 Sita Buzăului, com./oraş Sita Buzăului (denumire repertoriu: Sita Buzăului sau Sita, Szitabodza, jud. Trei Scaune)

 Punct 1. La sud de sat, pe malul stâng al văii Cremenii
Tip sit: aşezare

Observatii: Descoperirile sunt uneori trecute la Buzăul Ardelean (Magyarbodza)
 Descoperiri:
 1.1aşezare - Staţiune paleolitică în aer liber. Resturile se întind pe cca 500 m. Stratul arheologic are o grosime de cca. 0,30-0,50 m şi se află la 1,60 m adâncime, într-u strat de argilă gros de 0,60 m. S-au găsit peste 20 000 piese de silex în mare parte aşchii şi fragmente şi cca. 100 unelte finite sau nu. Printre unelte se remarcă racloare carenate, gratoare pe vârf de lamă, străpungătoare, dăltiţe, lame, nuclee şi percutoare. Un singur os de animal de equus caballus, resturi de cărbuni şi două vetre din plăci de gresie. Uneltele şi armele de os lipsesc. Este vorba de un aurignacian târziu.; datare repertoriu: paleolitic; cultura: aurignacian; autor sptur: J. Teutsch, F. Laszlo, M. Roska, 1911, 1912, 1924, 1926, 1928
 Bibliografie:
1. Teutsch, J., Barlangk, II, 1914, p.51-64, 91-99
2. Teutsch, J., BdG, IV, 1933, p.144
3. Roska ,M., Dacia, I, 1924, p.305-306, da
4. Roska ,M., II, 4; III,4, BCSSC, 1925, 1926, p.184, 188, 296, da
5. Roska ,M., ACMIT, I, 1926-1928, p.190
6. Roska, M., AIGR, XIV, 1929, p.95-96, 118-119, da
7. Roska, M., Rep., p.275, nr. 236
8. Breuil, H., II,4, BSSC, 1925, p.197-208, da
9. Breuil, H., L'Anthropologie, XXXVII, 1927, p.166
10. Breuil, H., Rev.Hist.Comp., XXII, 1944, p.129-131
11. Childe, G.V., Dabube, p.12, 16
12. Patte, E., Souvenirs, 1934, p.384, da
13. Hillebrand, J., Mannus, XXVI, 1934, p.203
14. Moroşan, N..N., V,3, AB, 1933, p.235
15. Moroşan, N.N., AIGR, XIX, 1938, p.131
16. Moroşan, N.N., Natura, XXIX, 1935, p.272
17. Nicolaescu-Plopşor C.S., Dacia, I, 1924, p.306-308, da

 Punct 2. Pe teritoriul cătunului Crăciuneşti şi pe terasa diluvială din jur
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 2.0.0.1racloar - Aşchii şi unelte paleolitice risipite, cu deosebire racloare din aurignacianul mijlociu; datare repertoriu: paleolitic; cultura: aurignacian
 Bibliografie:
1. Roska, M., Dacia, I, 1924, p.306

 Punct 3. Pe "Valea Chichereului", pe locul numit "Otacu"
Tip sit: aşezare
 Descoperiri:
 3.1aşezare - Explorată mai întâi de j. Teutsch. Strat gros de argilă de 0,75 m cu unelte de silex şi resturi de cărbuni (MAC); datare repertoriu: paleolitic; cultura: aurignacian mijlociu; autor sptur: Roska, M., 1926
 3.1.0.1vârf de lance - Vârf de lance de silex; datare repertoriu: paleolitic, Solutrean
 3.1.0.2unealtă - piese din silex; datare repertoriu: paleolitic; cultura: aurignacian; MAC, Muzeul Braşov
 Bibliografie:
1. Roska, M., Dacia, I, 1924, p.306-308
2. Roska, M., BSSC, II, 4, III,4, 1925, 1927, p.184, 189, 193-196
3. Roska ,M., Kezikonyv., I, II, p.306, 332, 402
4. Roska ,M., Barlangk, XIV_XV, 1926-1927, p.23
5. Roska ,M., AIGR, XIV, 1929, p.96-97, 118, 120, da
6. Roska ,M., Rep., p.143, nr. 320
7. Breuil, H., BSSC, II,4,2, 1925, p.197-198, da
8. Childe, G.V., Dabube, p.16
9. Nestor, I., Stand, p.20-21, da
10. Nicolaescu-Plopşor C.S., Dacia, V-VI, 1935-1936, p.7, 95
11. Andrieşescu, I., ATG, 4-5, 1938, p.29

 Punct 4. În puncte diferite pe Valea Chicherău şi pe pârâul Chicherău
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 4.0.0.1vârf de lance; datare repertoriu: paleolitic, solutrean inferior şi mijlociu; Muzeu Braşov
 Bibliografie:
1. Andrieşescu, I., ATG, 4-5, 1938, p.29
2. Nicolaescu-Plopşor C.S., Dacia, V-VI, 1935-1936, p.7, 95

 Punct 5. Pe Dealul Negru
Tip sit: sursă materii prime
 Descoperiri:
 5.0.0.1silex - Bulgări de silex în stare brută naturală; Posibilă sursă de materii prime în paleolitic; datare repertoriu: paleolitic
 Bibliografie:
1. Roska ,M., Dacia, I, 1924, p.306
2. Roska ,M., Rep., p.143, nr. 320

+ Surcea, com. Zăbala Covasna Surcea, com. Zăbala, jud. Trei Scaune epoca bronzului; epoca dacică; epoca romană; Hallstatt; La Tene; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Tălişoara, com. Brăduţ Covasna Tălişoara, jud. Odorhei bronz final; eneolitic   Map it  
+ Târgu Săcuiesc, com. Târgu Săcuiesc Covasna Tîrgu Săcuiesc, jud. Trei Scaune bronz final; epoca bronzului; epoca migraţiilor; epoca romană; Hallstatt; La Tene; neprecizată   Map it  
+ Ţufalău, com. Boroşneu Mare Covasna Ţufalău, jud. Trei Scaune epoca bronzului; Hallstatt; La Tene; neolitic   Map it  
+ Valea Crişului, com. Valea Crişului Covasna Valea Crişului, jud. Trei Scaune bronz timpuriu; epoca medievală; epoca romană; La Tene; neolitic   Map it  
+ Valea Mare, com. Valea mare Covasna Valea Mare, jud. Trei Scaune nedeterminată   Map it  
+ Vârghiş, com. Vârghiş Covasna Vîrghiş, jud. Odorhei neprecizată; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Map it  
+ Zagon, com. Zagon Covasna Zagon, jud. Trei Scaune bronz final; epoca migraţiilor; epoca romană; neprecizată   Map it  
+ Zăbala, com. Zăbala Covasna Zăbala, jud. Trei Scaune epoca bronzului; epoca medievală; Hallstatt; nedeterminată; neprecizată   Map it  
+ Zălan, com. Bodoc Covasna Zălan, com. Bodoc, jud. Trei Scaune epoca romană; Hallstatt; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Zoltan, com. Ghidfalău Covasna Zoltan, com. Ghidfalău, jud. Trei Scaune bronz timpuriu; eneolitic; epoca bronzului; Hallstatt; neolitic   Map it  
+ Balinteşti, com. Bereşti-Meria Galaţi Balinteşti, com. Bereşti-Meria, jud. Covurlui epoca bronzului; epoca romană târzie   Map it  
+ Băleni, com. Băleni Galaţi Băleni, com. Băleni, jud. Covurlui epoca bronzului; epoca fierului; nedeterminată   Map it  
+ Băneasa, com. Băneasa Galaţi Băneasa, com. Băneasa, jud. Covurlui preistorie   Map it  
+ Bereşti, com. Bereşti Galaţi Bereşti, com. Bereşti, jud. Covurlui epoca bronzului; epoca fierului; epoca migraţiilor; Hallstatt; La Tene; neolitic   Map it  
+ Blânzi, com. Corod Galaţi Blânzi, com. Corod, jud. Tecuci     Map it  
+ Braniştea, com. Nicoreşti Galaţi Braniştea, com. Nicoreşti, jud. Covurlui antichitate   Map it  

Previous pages  21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Next pages


'ARCHAEOLOGICAL REPERTORY OF ROMANIA' Archive Of The 'Vasile Parvan' Institute Of Archaeology - Site Location Index
Project manager: Şandric Bogdan. ASP & HTML Design: Cosmin Miu
Publishing date: 2003. Copyright: cIMeC - The Institute for Cultural Memory, 2020
Last update December 12nd, 2014