cIMeC Home Page Înapoi la SELECŢIE    Arhiva REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL ROMÂNIEI a Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" - Index de locuri
- pagina 16 -

Lista completă de localităţi (2107 localităţi)

Localitate Judeţ Localizare repertoriu Epoca Fişe de
repertoriu
Afişare hartă
+ Pata, com. Apahida Cluj Pata, com. Apahida, jud. Cluj epoca romană   Afişează  
+ Pădureni, com. Tritenii de Jos Cluj Ţigăreni, com. Tritenii de Jos, jud. Turda epoca romană   Afişează  
+ Pălatca, com. Pălatca Cluj Pălatca, jud. Cluj epoca bronzului; epoca migraţiilor; epoca romană; La Tene; neolitic   Afişează  
+ Peştera, com. Dej Cluj Peştera, com. Dej, jud. Someş epoca romană   Afişează  
+ Petreştii de Jos, com. Petreştii de Jos Cluj Petreştii de Jos, com. Petreştii de Jos, jud. Turda epoca bronzului; epoca romană   Afişează  
+ Petreştii de Mijloc, com. Petreştii de Jos Cluj Petreştii de Mijloc, com. Petreştii de Jos, jud. Turda eneolitic; epoca romană   Afişează  
+ Petreştii de Sus, com. Petreştii de Jos Cluj Petreştii de Sus, jud. Turda epoca romană   Afişează  
+ Pietroasa, com. Moldoveneşti Cluj Pietroasa, com. Moldoveneşti, jud. Turda bronz final; epoca bronzului   Afişează  
+ Pintic, com. Dej Cluj Pintic, com. Dej, jud. Someş epoca romană; neolitic   Afişează  
+ Plăieşti, com. Moldoveneşti Cluj Plăieşti, jud. Turda epoca romană   Afişează  
+ Podeni, com. Moldoveneşti Cluj Podeni, jud. Turda epoca bronzului   Afişează  
+ Poieni, com. Poieni Cluj Poieni, jud. Cluj epoca romană   Afişează  
+ Popeşti, com. Baciu Cluj Popeşti, com. Baciu, jud. Cluj bronz final; epoca romană   Afişează  
< - > Pruneni, com. Aluniş Cluj Pruneni, com. Aluniş, jud. Someş bronz final   Afişează  

 Pruneni, com./oraş Aluniş (denumire repertoriu: Pruneni sau Chiced-Silvaş, Kecsedszilvás, com. Aluniş, jud. Someş)

 Punct 1. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Obiectele provin din puncte neprecizate.
 Descoperiri:
 1.0.0.1celt - mai multe piese; datare repertoriu: bronz final; MAC, fosta colecţie Temesváry
 1.0.0.2secure - mai multe piese; datare repertoriu: bronz final; MAC, fosta colecţie Temesváry
 1.0.0.3vârf de lance - mai multe piese; datare repertoriu: bronz final; MAC, fosta colecţie Temesváry
 1.0.0.4brăţară; datare repertoriu: bronz final; MAC, fosta colecţie Temesváry
 1.0.0.5lingou brut; datare repertoriu: bronz final; MAC, fosta colecţie Temesváry
 Bibliografie:
1. Gooss, C., Chronik, 1876, p.30
2. Tocilescu, Gr., Dacia, 1880, p.801, 804, 821
3. Téglás, G., OTTÉ, XII, 1887, p.303
4. Temesváry, J., AÉ, VII, 1887, p.434
5. Hampel, J., Bronzkor, II, 1892, p.63
6. Orosz, E., SzDÉ, I, 1900, p.27
7. , SzDÉ, III, 1902, p.59
8. Marţian, I., Rep., 1920, p.13, nr. 154
9. Roska, M., ESA, XII, 1938, p.156
10. Roska, M., Rep., 1942, p.120, nr. 65
11. , Mannus, XXIV, 1932, p.544
12. Nestor, I., PZ, XXVI, 1935, p.47, nr. 33

 Punct 2. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 2.0.0.1ceramică - creuzet din lut; datare repertoriu: bronz final
 Bibliografie:
1. Gooss, C., Chronik, 1876, p.30
2. Tocilescu, Gr., Dacia, 1880, p.801, 804, 821
3. Téglás, G., OTTÉ, XII, 1887, p.303
4. Temesváry, J., AÉ, VII, 1887, p.434
5. Hampel, J., Bronzkor, II, 1892, p.63
6. Orosz, E., SzDÉ, I, 1900, p.27
7. , SzDÉ, III, 1902, p.59
8. Marţian, I., Rep., 1920, p.13, nr. 154
9. Roska, M., ESA, XII, 1938, p.156
10. Roska, M., Rep., 1942, p.120, nr. 65
11. , Mannus, XXIV, 1932, p.544
12. Nestor, I., PZ, XXVI, 1935, p.47, nr. 33

+ Pruni, com. Bobâlna Cluj Pruni, com. Bobâlna, jud. Someş neolitic   Afişează  
+ Puini, com. Geaca Cluj Puini, com. Geaca, jud. Someş neolitic   Afişează  
+ Răscruci, com. Bonţida Cluj Răscruci, com. Bonţida, jud. Cluj epoca bronzului; epoca bronzului şi Hallstatt; Hallstatt   Afişează  
+ Recea-Cristur, com. Recea-Cristur Cluj Recea-Cristur, jud. Someş epoca romană; neolitic   Afişează  
+ Rediu, com. Aiton Cluj Rediu, jud. Turda epoca romană   Afişează  
+ Satu-Lung, com. Chinteni Cluj Satu-Lung, com. Chinteni, jud. Cluj epoca romană   Afişează  
+ Sava, com. Pălatca Cluj Sava, jud. Cluj neolitic   Afişează  
+ Săcălaia, com. Fizeşu Gherlii Cluj Săcălaia, com. Fizeşu Gherlii, jud. Someş epoca bronzului; neprecizată; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Afişează  
+ Sălicea, com. Ciurila Cluj Sălicea, com. Ciurila, jud. Cluj bronz timpuriu; eneolitic; epoca romană; preistorie   Afişează  
+ Sălişte, com. Ciurila Cluj Sălişte, com. Ciurila, jud. Turda neprecizată; preistorie   Afişează  
+ Sărata, com. Panticeu Cluj Sărata, com. Panticeu, jud. Cluj neprecizată   Afişează  
+ Săvădisla, com. Săvădisla Cluj Săvădisla, jud. Cluj neolitic   Afişează  
+ Sâmboieni, com. Sânmărtin Cluj Sâmboeni, com. Sânmărtin, jud. Someş bronz final   Afişează  
+ Sâncraiu, com. Sâncraiu Cluj Zam, com. Sâncraiu, jud. Cluj neprecizată   Afişează  
+ Sânmărtin, com. Sânmărtin Cluj Sânmărtin, com. Sânmărtin, jud. Someş neolitic   Afişează  
+ Sânnicoară, com. Apahida Cluj Sînnicoară, jud. Someş epoca bronzului; epoca romană; neolitic; sfârşit de La Tene, epoca romană   Afişează  
+ Sânnicoară, com. Apahida Cluj Sânnicoară, com. Apahida, jud. Cluj epoca bronzului; epoca romană; Hallstatt; La Tene; neprecizată; preistorie   Afişează  
+ Sântejude, com. Ţaga Cluj Sântejude, com. Ţaga, jud. Someş bronz final; epoca romană; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Sântioana, com. Ţaga Cluj Sântioana, jud. Someş epoca bronzului; La Tene; La Tene C   Afişează  
+ Sic, com. Sic Cluj Sic, jud. Someş bronz final; eneolitic; epoca de tranziţie spre bronz; epoca fierului; epoca romană; Hallstatt; neolitic; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Afişează  
+ Someşul Cald, com. Gilău Cluj Someşul Cald, com. Gilău, jud. Cluj bronz final; La Tene   Afişează  
+ Someşul Rece, com. Gilău Cluj Someşul Rece, com. Gilău, jud. Cluj eneolitic; epoca bronzului; Hallstatt; neolitic; neprecizată; paleolitic   Afişează  
+ Soporu de Câmpie, com. Frata Cluj Soporu de Câmpie, jud. Turda epoca bronzului; epoca romană   Afişează  
+ Stejeriş, com. Moldoveneşti Cluj Stejeriş, com. Moldoveneşti, jud. Turda bronz final; epoca medievală   Afişează  
+ Stoiana, com. Corneşti Cluj Stoiana, com. Corneşti, jud. Someş epoca fierului; neolitic   Afişează  
+ Stolna, com. Săvădisla Cluj Stolna, com. Săvădisla, jud. Cluj epoca bronzului; epoca romană; nedeterminată   Afişează  
+ Suatu, com. Suatu Cluj Suatu, jud. Cluj epoca romană; La Tene; neolitic   Afişează  
+ Suceagu, com. Baciu Cluj Suceagu, com. Baciu, jud. Cluj bronz timpuriu; eneolitic; epoca romană; Hallstatt; La Tene; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Sucutard, com. Geaca Cluj Sucutard, jud. Someş bronz final; epoca bronzului; La Tene; neolitic; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Afişează  
+ Surduc, com. Iara Cluj Surduc, com. Iara, jud. Turda epoca romană   Afişează  
+ Şardu, com. Sânpaul Cluj Şardu, com. Sânpaul, jud. Cluj epoca bronzului; epoca romană; Hallstatt; neolitic; neprecizată; paleolitic   Afişează  
+ Şaula, com. Izvoru Crişului Cluj Şaula, com. Izvoru Crişului, jud. Cluj epoca romană   Afişează  
+ Şigău, com. Jichişu de Jos Cluj Şigău, com. Jichişu de Jos, jud. Someş bronz final   Afişează  
+ Şoimeni, com. Vultureni Cluj Şoimeni, com. Vultureni, jud. Cluj epoca bronzului; epoca migraţiilor; neprecizată   Afişează  
+ Tărpiu, com. Jichişu de Jos Cluj Tărpiu, jud. Năsăud eneolitic; neolitic   Afişează  
+ Târguşor, com. Sânmărtin Cluj Târguşor, com. Sânmărtin, jud. Someş epoca medievală   Afişează  

Precedentele pagini 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Următoarele pagini


Arhiva REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL ROMÂNIEI a Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" - Index de locuri
Responsabil de proiect: Şandric Bogdan. Proiectare ASP şi HTML: Cosmin Miu
Data publicării: 2003. Copyright: cIMeC - Institutul de Memorie Culturală, 2019
Ultima actualizare 12 Decembrie 2014