cIMeC Home Page Înapoi la SELECŢIE    Arhiva REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL ROMÂNIEI a Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" - Index de locuri
- pagina 13 -

Lista completă de localităţi (2107 localităţi)

Localitate Judeţ Localizare repertoriu Epoca Fişe de
repertoriu
Afişare hartă
+ Slatina-Timis, com. Slatina-Timis Caraş Severin Slatina-Timis, com. Slatina-Timis, jud. Caraş-Severin bronz final; epoca romană   Afişează  
+ Socol, com. Socol Caraş Severin Socol, com. Socol, jud. Caraş epoca bronzului; epoca romană; neolitic, epoca bronzului, La Tene; neolitic, epoca bronzului, Latene   Afişează  
< - > Surducu Mare, com. Forotic Caraş Severin Surducul Mare, com. Forotic, jud. Caraş epoca romană; nedeterminată; preistorie   Afişează  

 Surducu Mare, com./oraş Forotic (denumire repertoriu: Surducul Mare sau Nagyszurduk, com. Forotic, jud. Caraş)

 Punct 1. Neprecizat
Tip sit: aşezare
 Descoperiri:
 1.1aşezare; datare repertoriu: preistorie
 Bibliografie:
1. Florescu, G., Istros, I, 1934, p.60

 Punct 2. Pe înălţimea de la nord-vest de sat
Tip sit: tumul
 Descoperiri:
 2.1tumul - Patru-cinci tumuli necercetaţi; datare repertoriu: nedeterminată
 Bibliografie:
1. Milleker, B, Délm., I, p.106
2. Roska M., Rep, p.197, nr. 82

 Punct 3. La nord de sat, la locul numit "Rovina", ]n hotarul Câmpinii.
Tip sit: castru
 Descoperiri:
 3.1castru - Castru identificat ipotetic cu staţiunea "Centum putea". Pe teren se vede valul de pământ, care încingea castrul, iar în afara lui două şanţuri. Dimensiunile castrului sunt de 160X130 m. Castrul este tăiat în două de drumul actual către Doclin.; datare repertoriu: epoca romană
 3.1.0.1cărămidă - numeroase cărămizi romane; datare repertoriu: epoca romană; Muzeul Biserica Albă şI Budapesta
 3.1.0.2ţiglă - numeroase ţigle romane, dintre care unele cu ştampila LEG III FF; datare repertoriu: epoca romană
 3.1.0.3ceramică - fragmente de vase; datare repertoriu: epoca romană
 3.1.0.4monedă - mai multe piese de tip neprecizat; datare repertoriu: epoca romană
 3.1.0.5disc - găurit, din bronz; datare repertoriu: epoca romană
 3.1.0.6săgeată - din fier; datare repertoriu: epoca romană
 3.1.0.7strigilis - din fier; datare repertoriu: epoca romană
 3.1.0.8mâner - din fier; datare repertoriu: epoca romană
 3.1.0.9cui - număr neprecizat; datare repertoriu: epoca romană
 3.1.0.10neprecizat - obiecte mărunte din fier şi bronz; datare repertoriu: epoca romană
 Bibliografie:
1. Böhm, L., MCC, VIII, 1882, p.Bbl.CXIX-CXX
2. Böhm, L., TRÉT, IX, 1883, p.58-59
3. Russu, V., BSG, X, 1889, p.210
4. Broşteanu, P., Rom.Rev., V, 1889, p.152-153
5. Milleker, B, TRÉT, VI, 1890, p.214-217
6. Milleker, B, Délm., II, p.66
7. Milleker, B, Délm., III, p.253-254
8. Milleker, B, AÉ, XI, 1891, p.95-96
9. Fröhlich, R., AÉ, XI, 1891, p.40-41
10. Fröhlich, R., AÉ, XII, 1892, p.425
11. Kematmüller, H., DRfG, XIV, 1892, p.217-218
12. Király, P., Dacia, I, p.403-404
13. Halaváts, G., AÉ, XVI, 1896, p.6-7
14. Halaváts, G., AÉ, XVIII, 1898, p.277
15. Téglás, G, AK, XXII, 1899, p.100-102
16. Téglás, G, AÉ, XIX, 1899, p.214-225
17. Téglás, G, Századok, XLIX, 1915, p.425
18. Berkeszi, I., Délm., p.39
19. Ortvay, T., Temesvm.Tört., II, p.74
20. Simu, T., AO, IV, 1925, p.103-104
21. Cucu, A., Natura, XVI, nr. 7, 1927, p.23
22. Panucca, E., AnB, IV, 1930, p.45
23. Christescu V., Viaţa ec., p.101, 103
24. Christescu V., Ist.mil., p.108, 122
25. Borza, A., Banatul, p.61-63
26. Szilágy, I., Téglabélyegek, p.7

 Punct 4. La cca. 123 de paşi de colţul vestic al castrului, pe malul râului Cernovăţ, la locul numit "Pogradie"
Tip sit: ruine
 Descoperiri:
 4.1ruine - Ruine aparţinând probabil unei băi, cu dărmături de pietre şi cărămizi.; datare repertoriu: epoca romană
 Bibliografie:
1. Böhm, L., MCC, VIII, 1882, p.Bbl.CXIX-CXX
2. Böhm, L., TRÉT, IX, 1883, p.58-59
3. Russu, V., BSG, X, 1889, p.210
4. Broşteanu, P., Rom.Rev., V, 1889, p.152-153
5. Milleker, B, TRÉT, VI, 1890, p.214-217
6. Milleker, B, Délm., II, p.^^
7. Milleker, B, Délm., III, p.253-254
8. Milleker, B, AÉ, XI, 1891, p.95-96
9. Fröhlich, R., AÉ, XI, 1891, p.40-41
10. Fröhlich, R., AÉ, XII, 1892, p.425
11. Kematmüller, H., DRfG, XIV, 1892, p.217-218
12. Király, F., Dacia, I, p.403-404
13. Halaváts, G., AÉ, XVI, 1896, p.6-7
14. Halaváts, G., AÉ, XVIII, 1898, p.277
15. Téglás, G, AK, XXII, 1899, p.100-102
16. Téglás, G, AÉ, XIX, 1899, p.214-225
17. Téglás, G, Századok, XLIX, 1915, p.425
18. Berkeszi, I., Délm., p.39
19. Ortvay.T, Temesvm.Tört., II, p.74
20. Simu, T., AO, IV, 1925, p.103-104
21. Cucu, A., Natura, XVI, nr. 7, 1927, p.23
22. Panucca, E., An. B, IV, 1930, p.45
23. Christescu V., Viaţa ec., p.101, 103
24. Christescu V., Ist.mil., p.108, 122
25. Borza, A., Banatul, p.61-63
26. Szilágy, I., Téglabélyegek, p.7

 Punct 5. În regiunea castrului
Tip sit: necropolă
 Descoperiri:
 5.1necropolă; datare repertoriu: epoca romană
 5.1.1mormânt - Mai multe morminte romane; datare repertoriu: epoca romană, 1907
 Bibliografie:
1. Böhm, L., MCC, VIII, 1882, p.Bbl.CXIX-CXX
2. Böhm, L., TRÉT, IX, 1883, p.58-59
3. Russu.V, BSG, X, 1889, p.210
4. Broşteanu, P., Rom.Rev., V, 1889, p.152-153
5. Milleker, B, TRÉT, VI, 1890, p.214-217
6. Milleker, B, Délm., II, p.66
7. Milleker, B, Délm., III, p.253-254
8. Milleker, B, AÉ, XI, 1891, p.95-96
9. Fröhlich, R., AÉ, XI, 1891, p.40-41
10. Fröhlich, R., AÉ, XII, 1892, p.425
11. Kematmüller, H., DRfG, XIV, 1892, p.217-218
12. Király, P., Dacia, I, p.403-404
13. Halaváts, G., AÉ, XVI, 1896, p.6-7
14. Halaváts, G., AÉ, XVIII, 1898, p.277
15. Téglás, G, AK, XXII, 1899, p.100-102
16. Téglás, G, AÉ, XIX, 1899, p.214-225
17. Téglás, G, Századok, XLIX, 1915, p.425
18. Berkeszi, I., Délm., p.39
19. Ortvay, T., Temesvm.Tört., II, p.74
20. Simu, T., AO, IV, 1925, p.103-104
21. Cucu, A., Natura, XVI, nr. 7, 1927, p.23
22. Panucca, E., AnB, IV, 1930, p.45
23. Christescu V., Viaţa ec., p.101, 103
24. Christescu V., Ist.mil., p.108, 122
25. Borza, A., Banatul, p.61-63
26. Szilágy, I., Téglabélyegek, p.7

 Punct 6. La marginea de sud-est a localităţii şi la nord-vest de castru, în valea Cernovăţului
Tip sit: drum
 Descoperiri:
 Bibliografie:
1. Böhm, L., MCC, VIII, 1882, p.Bbl. CXIX-CXX
2. Böhm, L., TRÉT, IX, 1883, p.58-59
3. Russu, V., BSG, X, 1889, p.210
4. Broşteanu, P., Rom.Rev., V, 1889, p.152-153
5. Milleker, B, TRÉT, VI, 1890, p.214-217
6. Milleker, B, Délm., II, p.66
7. Milleker, B, Délm., III, p.253-254
8. Milleker, B, AÉ, XI, 1891, p.95-96
9. Fröhlich, R., AÉ, XI, 1891, p.40-41
10. Fröhlich, R., AÉ, XII, 1892, p.425
11. Kematmüller, H., DRfG, XIV, 1892, p.217-218
12. Király, P., Dacia, I, p.403-404
13. Halaváts, G., AÉ, XVI, 1896, p.6-7
14. Halaváts, G., AÉ, XVIII, 1898, p.277
15. Téglás, G, AK, XXII, 1899, p.100-102
16. Téglás, G, AÉ, XIX, 1899, p.214-225
17. Téglás, G, Századok, XLIX, 1915, p.425
18. Berkeszi, I., Délm., p.39
19. Ortvay, T., Temesvm.Tört., II, p.74
20. Simu, T., AO, IV, 1925, p.103-104
21. Cucu, A., Natura, XVI, nr. 7, 1927, p.23
22. Panucca, E., An. B, IV, 1930, p.45
23. Christescu V., Viaţa ec., p.101, 103
24. Christescu V., Ist.mil., p.108, 122
25. Borza, A., Banatul, p.61-63
26. Szilágy, I., Téglabélyegek, p.7

+ Şopotu Vechi, com. Dalboşeţ Caraş Severin Şopotul Vechiu, com. Dalboşeţ, jud. Caraş La Tene   Afişează  
+ Şoşdea, com. Măureni Caraş Severin Şoşdea, com. Măureni, jud. Timiş epoca bronzului timpuriu; neprecizată   Afişează  
+ Teregova, com. Teregova Caraş Severin Teregova, com. Teregova, jud. Caraş-Severin epoca romană; La Tene   Afişează  
+ Ticvaniu Mare, com. Ticvaniu Mare Caraş Severin Ticvaniul Mare, jud. Caraş Hallstatt   Afişează  
+ Tincova, com. Sacu Caraş Severin Tincova, com. Sacu, jud. Caraş-Severin epoca romană   Afişează  
+ Tirol, com. Doclin Caraş Severin Tirol, com. Doclin, jud. Caraş bronz final; epoca migraţiilor; epoca romană   Afişează  
+ Turnu Ruieni, com. Turnu Ruieni Caraş Severin Turnu Rueni, com. Turnu Ruieni, jud. Caraş-Severin epoca medievală; epoca romană   Afişează  
+ Valea Mare, com. Fârliug Caraş Severin Valea Mare, com. Fârliug, jud. Caraş La Tene   Afişează  
+ Valeadeni, com. Brebu Caraş Severin Valeadeni, com. Brebu, jud. Caraş epoca romană; epoca romană sau epoca medievală   Afişează  
+ Valeapai, com. Ramna Caraş Severin Valea Pai, jud. Caraş epoca romană; La Tene   Afişează  
+ Var, com. Obreja Caraş Severin Var, com. Obreja, jud. Caraş-Severin epoca romană   Afişează  
+ Văliug, com. Văliug Caraş Severin Văliug, jud. Caraş epoca romană; La Tene   Afişează  
+ Vărădia, com. Vărădia Caraş Severin Vărădia, com. Vărădia, jud. Caraş bronz final; epoca bronzului; epoca romană; La Tene   Afişează  
+ Vârciorova, com. Bolvașnița Caraş Severin Vârciorova, com. Bolvașnița, jud. Caraş-Severin epoca romană   Afişează  
+ Vermeş, com. Vermeş Caraş Severin Vermeş, com. Vermeş, jud. Caraş bronz final   Afişează  
+ Voislova, com. Zavoi Caraş Severin Voislova, com. Zavoi, jud. Caraş-Severin epoca romană   Afişează  
+ Vrani, com. Vrani Caraş Severin Vrani, com. Vrani, jud. Caraş epoca romană   Afişează  
+ Zăvoi, com. Zăvoi Caraş Severin Zavoi, com. Zăvoi, jud. Caraş-Severin epoca romană   Afişează  
+ Zlatiţa, com. Socol Caraş Severin Zlatiţa, jud. Caraş epoca romană   Afişează  
+ Zorlenţu Mare, com. Zorlențu Mare Caraş Severin Zorlentul Mare, com. Zorlențu Mare, jud. Caraş-Severin epoca romană; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Aghireşu, com. Aghireşu Cluj Aghireşu, jud. Cluj epoca romană   Afişează  
+ Aiton, com. Aiton Cluj Aiton, jud. Turda eneolitic; epoca romană   Afişează  
+ Aluniş, com. Aluniş Cluj Aluniş, jud. Someş bronz sau fier; neprecizată   Afişează  
+ Antăş, com. Bobâlna Cluj Antăş, com. Bobâlna, jud. Someş neolitic sau bronz timpuriu   Afişează  
+ Apahida, com. Apahida Cluj Apahida, jud. Cluj bronz final; eneolitic; epoca bronzului; epoca medievală timpurie; epoca migraţiilor; epoca romană; Hallstatt; La Tene; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Aruncuţa, com. Suatu Cluj Aruncuţa, com. Suatu, jud. Cluj bronz final; epoca romană   Afişează  
+ Aşchileu Mare, com. Aşchileu Cluj Aşchileu Mare, com. Aşchileu, jud. Cluj epoca bronzului; epoca romană; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Baciu, com. Baciu Cluj Baciu, jud. Cluj bronz final; epoca bronzului; epoca migraţiilor; epoca romană; Hallstatt; la Tene final; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Batin, com. Unguraş Cluj Batin, com. Unguraş, jud. Someş preistorie   Afişează  
+ Băbdiu, com. Bobâlna Cluj Băbdiu, com. Bobâlna, jud. Someş neolitic   Afişează  
+ Băbuţiu, com. Vultureni Cluj Băbuţiu, com. Vultureni, jud. Cluj epoca migraţiilor   Afişează  
+ Bădeşti, com. Vultureni Cluj Bădeşti, com. Vultureni, jud. Cluj eneolitic; neolitic, eneolitic   Afişează  
+ Băişoara, com. Băişoara Cluj Băişoara, jud. Turda eneolitic; epoca romană; neprecizată   Afişează  
+ Băiţa, com. Gherla Cluj Băiţa, com. Gherla, jud. Someş epoca romană; neolitic   Afişează  
+ Berindu, com. Sânpaul Cluj Berindu, com. Sânpaul, jud. Cluj epoca bronzului   Afişează  
+ Bicălatu, com. Huedin Cluj Bicălatu, com. Huedin, jud. Cluj neolitic   Afişează  
+ Bobâlna, com. Bobâlna Cluj Olpret, jud. Someş bronz final; epoca bronzului; epoca fierului; intervalul cuprins între ep. Bronz. şi La Tene; La Tene; neprecizată   Afişează  
+ Bogata de Jos, com. Vad Cluj Bogata de Jos, com. Vad, jud. Someş epoca fierului   Afişează  
+ Boian, com. Ceanu Mare Cluj Boian, jud. Turda epoca romană; neolitic   Afişează  
+ Boju, com. Cojocna Cluj Boju, jud. Cluj epoca romană   Afişează  
+ Bolduţ, com. Ceanu Mare Cluj Bolduţ, com. Ceanu Mare, jud. Turda epoca romană   Afişează  
+ Bologa, com. Puieni Cluj Bologa, com. Puieni, jud. Cluj epoca romană   Afişează  
+ Bonţ, com. Fizeşu Gherlii Cluj Bonţ, com. Fizeşu Gherlii, jud. Someş epoca bronzului; epoca romană; La Tene; neolitic; neprecizată; perioada de tranziţie la epoca bronzului; perioada de tranziţie la epoca bronzului, bronz   Afişează  
+ Bonţida, com. Bonţida Cluj Bonţida, jud. Cluj bronz timpuriu; eneolitic; epoca medievală; Hallstatt   Afişează  
+ Buneşti, com. Mintiu Gherlii Cluj Buneşti, com. Mintiu Gherlii, jud. Someş epoca fierului; epoca romană; neolitic   Afişează  
+ Buru, com. Iara Cluj Buru, jud. Turda bronz final   Afişează  
+ Buza, com. Buza Cluj Buza, jud. Someş epoca greacă sau romană; neprecizată; preistorie   Afişează  

Precedentele pagini 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Următoarele pagini


Arhiva REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL ROMÂNIEI a Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" - Index de locuri
Responsabil de proiect: Şandric Bogdan. Proiectare ASP şi HTML: Cosmin Miu
Data publicării: 2003. Copyright: cIMeC - Institutul de Memorie Culturală, 2019
Ultima actualizare 12 Decembrie 2014