cIMeC Home Page Înapoi la SELECŢIE    Arhiva REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL ROMÂNIEI a Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" - Index de locuri
- pagina 13 -

Lista completă de localităţi (2107 localităţi)

Localitate Judeţ Localizare repertoriu Epoca Fişe de
repertoriu
Afişare hartă
+ Slatina-Timis, com. Slatina-Timis Caraş Severin Slatina-Timis, com. Slatina-Timis, jud. Caraş-Severin bronz final; epoca romană   Afişează  
+ Socol, com. Socol Caraş Severin Socol, com. Socol, jud. Caraş epoca bronzului; epoca romană; neolitic, epoca bronzului, La Tene; neolitic, epoca bronzului, Latene   Afişează  
+ Surducu Mare, com. Forotic Caraş Severin Surducul Mare, com. Forotic, jud. Caraş epoca romană; nedeterminată; preistorie   Afişează  
+ Şopotu Vechi, com. Dalboşeţ Caraş Severin Şopotul Vechiu, com. Dalboşeţ, jud. Caraş La Tene   Afişează  
+ Şoşdea, com. Măureni Caraş Severin Şoşdea, com. Măureni, jud. Timiş epoca bronzului timpuriu; neprecizată   Afişează  
+ Teregova, com. Teregova Caraş Severin Teregova, com. Teregova, jud. Caraş-Severin epoca romană; La Tene   Afişează  
+ Ticvaniu Mare, com. Ticvaniu Mare Caraş Severin Ticvaniul Mare, jud. Caraş Hallstatt   Afişează  
+ Tincova, com. Sacu Caraş Severin Tincova, com. Sacu, jud. Caraş-Severin epoca romană   Afişează  
+ Tirol, com. Doclin Caraş Severin Tirol, com. Doclin, jud. Caraş bronz final; epoca migraţiilor; epoca romană   Afişează  
+ Turnu Ruieni, com. Turnu Ruieni Caraş Severin Turnu Rueni, com. Turnu Ruieni, jud. Caraş-Severin epoca medievală; epoca romană   Afişează  
+ Valea Mare, com. Fârliug Caraş Severin Valea Mare, com. Fârliug, jud. Caraş La Tene   Afişează  
+ Valeadeni, com. Brebu Caraş Severin Valeadeni, com. Brebu, jud. Caraş epoca romană; epoca romană sau epoca medievală   Afişează  
+ Valeapai, com. Ramna Caraş Severin Valea Pai, jud. Caraş epoca romană; La Tene   Afişează  
+ Var, com. Obreja Caraş Severin Var, com. Obreja, jud. Caraş-Severin epoca romană   Afişează  
+ Văliug, com. Văliug Caraş Severin Văliug, jud. Caraş epoca romană; La Tene   Afişează  
+ Vărădia, com. Vărădia Caraş Severin Vărădia, com. Vărădia, jud. Caraş bronz final; epoca bronzului; epoca romană; La Tene   Afişează  
+ Vârciorova, com. Bolvașnița Caraş Severin Vârciorova, com. Bolvașnița, jud. Caraş-Severin epoca romană   Afişează  
+ Vermeş, com. Vermeş Caraş Severin Vermeş, com. Vermeş, jud. Caraş bronz final   Afişează  
+ Voislova, com. Zavoi Caraş Severin Voislova, com. Zavoi, jud. Caraş-Severin epoca romană   Afişează  
+ Vrani, com. Vrani Caraş Severin Vrani, com. Vrani, jud. Caraş epoca romană   Afişează  
+ Zăvoi, com. Zăvoi Caraş Severin Zavoi, com. Zăvoi, jud. Caraş-Severin epoca romană   Afişează  
+ Zlatiţa, com. Socol Caraş Severin Zlatiţa, jud. Caraş epoca romană   Afişează  
+ Zorlenţu Mare, com. Zorlențu Mare Caraş Severin Zorlentul Mare, com. Zorlențu Mare, jud. Caraş-Severin epoca romană; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Aghireşu, com. Aghireşu Cluj Aghireşu, jud. Cluj epoca romană   Afişează  
+ Aiton, com. Aiton Cluj Aiton, jud. Turda eneolitic; epoca romană   Afişează  
+ Aluniş, com. Aluniş Cluj Aluniş, jud. Someş bronz sau fier; neprecizată   Afişează  
+ Antăş, com. Bobâlna Cluj Antăş, com. Bobâlna, jud. Someş neolitic sau bronz timpuriu   Afişează  
+ Apahida, com. Apahida Cluj Apahida, jud. Cluj bronz final; eneolitic; epoca bronzului; epoca medievală timpurie; epoca migraţiilor; epoca romană; Hallstatt; La Tene; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Aruncuţa, com. Suatu Cluj Aruncuţa, com. Suatu, jud. Cluj bronz final; epoca romană   Afişează  
+ Aşchileu Mare, com. Aşchileu Cluj Aşchileu Mare, com. Aşchileu, jud. Cluj epoca bronzului; epoca romană; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Baciu, com. Baciu Cluj Baciu, jud. Cluj bronz final; epoca bronzului; epoca migraţiilor; epoca romană; Hallstatt; la Tene final; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Batin, com. Unguraş Cluj Batin, com. Unguraş, jud. Someş preistorie   Afişează  
+ Băbdiu, com. Bobâlna Cluj Băbdiu, com. Bobâlna, jud. Someş neolitic   Afişează  
+ Băbuţiu, com. Vultureni Cluj Băbuţiu, com. Vultureni, jud. Cluj epoca migraţiilor   Afişează  
+ Bădeşti, com. Vultureni Cluj Bădeşti, com. Vultureni, jud. Cluj eneolitic; neolitic, eneolitic   Afişează  
+ Băişoara, com. Băişoara Cluj Băişoara, jud. Turda eneolitic; epoca romană; neprecizată   Afişează  
+ Băiţa, com. Gherla Cluj Băiţa, com. Gherla, jud. Someş epoca romană; neolitic   Afişează  
+ Berindu, com. Sânpaul Cluj Berindu, com. Sânpaul, jud. Cluj epoca bronzului   Afişează  
+ Bicălatu, com. Huedin Cluj Bicălatu, com. Huedin, jud. Cluj neolitic   Afişează  
+ Bobâlna, com. Bobâlna Cluj Olpret, jud. Someş bronz final; epoca bronzului; epoca fierului; intervalul cuprins între ep. Bronz. şi La Tene; La Tene; neprecizată   Afişează  
+ Bogata de Jos, com. Vad Cluj Bogata de Jos, com. Vad, jud. Someş epoca fierului   Afişează  
+ Boian, com. Ceanu Mare Cluj Boian, jud. Turda epoca romană; neolitic   Afişează  
+ Boju, com. Cojocna Cluj Boju, jud. Cluj epoca romană   Afişează  
+ Bolduţ, com. Ceanu Mare Cluj Bolduţ, com. Ceanu Mare, jud. Turda epoca romană   Afişează  
+ Bologa, com. Puieni Cluj Bologa, com. Puieni, jud. Cluj epoca romană   Afişează  
< - > Bonţ, com. Fizeşu Gherlii Cluj Bonţ, com. Fizeşu Gherlii, jud. Someş epoca bronzului; epoca romană; La Tene; neolitic; neprecizată; perioada de tranziţie la epoca bronzului; perioada de tranziţie la epoca bronzului, bronz   Afişează  

 Bonţ, com./oraş Fizeşu Gherlii (denumire repertoriu: Bonţ sau Boncnyires, com. Fizeşu Gherlii, jud. Someş)

 Punct 1. Pe o terasă a dealului numit "Bucutir", la nord de sat.
Tip sit: aşezare
 Descoperiri:
 1.1aşezare; datare repertoriu: neolitic
 1.1.0.1secure - din amfibolit, lungă de 0,70 m; datare repertoriu: neolitic
 Bibliografie:
1. Mártonfi, L., OTTÉ, XIII, 1891, p.152 - 153
2. Orosz, E., OTTÉ, XXVI, 1901, p.38
3. Roska, M., Rep., 1942, p.45, nr. 162

 Punct 2. În apropiere de izvoarele din Valea Holcereghii", la sud-est de sat.
Tip sit: aşezare
 Descoperiri:
 2.1aşezare; datare repertoriu: perioada de tranziţie la epoca bronzului; cultura: Coţofeni
 2.1.0.1verigă (brăţară?) - din sticlă albastră; datare repertoriu: La Tene
 2.1.0.2fibulă - din bronz (fragment); datare repertoriu: La Tene
 2.1.0.3ceramică; datare repertoriu: perioada de tranziţie la epoca bronzului; cultura: Coţofeni
 2.1.0.4piese litice - aşchii din obsidian, silexuri; datare repertoriu: perioada de tranziţie la epoca bronzului; cultura: Coţofeni
 2.1.0.5greutate - piese din lut; datare repertoriu: perioada de tranziţie la epoca bronzului; cultura: Coţofeni
 Bibliografie:
1. Orosz, E., AÉ, XVIII, 1898, p.36
2. Orosz, E., Sz DÉ, III, 1902, p.55
3. Orosz, E., OTTÉ, XX, 1895, p.31 - 36
4. Orosz, E., OTTÉ, XXVI, 1901, p.42 - 46
5. Marţian, I., Rep., 1920, p.10, nr. 86
6. Roska, M., AÉ, XLVII, 1934, p.151
7. Roska, M., Rep., 1942, p.45, nr. 162

 Punct 3. La locul numit "După tău".
Tip sit: aşezare
 Descoperiri:
 3.1aşezare; datare repertoriu: perioada de tranziţie la epoca bronzului; cultura: Coţofeni
 3.1.0.1ceramică - fragmente; datare repertoriu: perioada de tranziţie la epoca bronzului; cultura: Coţofeni
 3.1.0.2secure - piese plate, din piatră lustruită; datare repertoriu: perioada de tranziţie la epoca bronzului; cultura: Coţofeni
 3.1.0.3percutor - piese din piatră; datare repertoriu: perioada de tranziţie la epoca bronzului; cultura: Coţofeni
 3.1.0.4piese litice - fragmente din obsidian; datare repertoriu: perioada de tranziţie la epoca bronzului; cultura: Coţofeni
 Bibliografie:
1. Orosz, E., Sz DÉ, III, 1902, p.55
2. Marţian, I., Rep., 1920, p.10, nr. 86
3. Roska, M., Rep., 1942, p.45, nr. 162

 Punct 4. În punctul numit "Răzor".
Tip sit: aşezare
 Descoperiri:
 4.1aşezare - Materialul arheologic a fost cules din arătura de pe terasă.; datare repertoriu: epoca bronzului
 4.1.0.1ceramică - fragmente; datare repertoriu: epoca bronzului
 4.1.0.2piese litice - unelte din amfibolit lustruite şi silexuri; datare repertoriu: epoca bronzului
 4.1.0.3neprecizat - din bronz; datare repertoriu: epoca bronzului
 4.1.0.4brăţară - din bronz; datare repertoriu: epoca bronzului
 4.1.0.5faună - de animale domestice: bovine, ovine, porcine; datare repertoriu: epoca bronzului
 Bibliografie:
1. Orosz, E., OTTÉ, XX, 1895, p.31 - 36
2. Orosz, E., OTTÉ, XXVI, 1901, p.42
3. Marţian, I., Rep., 1920, p.86
4. Roska, M., Rep., 1942, p.45, nr. 162

 Punct 5. În punctul "Boziaş", în valea Şalului.
Tip sit: aşezare
 Descoperiri:
 5.1aşezare; datare repertoriu: epoca bronzului
 5.1.0.1ceramică - fragmente de vase groase; datare repertoriu: epoca bronzului
 5.1.0.2secure - din piatră lustruită; datare repertoriu: epoca bronzului
 Bibliografie:
1. Orosz, E., Erd. Múz., XX, 1903, p.93
2. Pósta, B., Útmutató, 1903, p.12

 Punct 6. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Materialul arheologic menţionat, provine din aşezările de epoca bronzului descoperite în punctele "Valea Holcereghii", "După tău", "Răzor", fără a se preciza în care dintre ele anume.
 Descoperiri:
 6.0.0.1unealtă - din piatră; datare repertoriu: perioada de tranziţie la epoca bronzului, bronz; Muz. de istorie naturală din Viena, colecţia E. Orosz
 6.0.0.2ceramică - unele sunt ornate cu încrustaţii cu o substanţă albă. Ornamentele constau din desene geometrice simple ori din spirale şi meandre. Predomină tipul Coţofeni. Schroller menţionează însă şi elemente caracteristice ceramicii de tip Wietenberg.; datare repertoriu: perioada de tranziţie la epoca bronzului, bronz; cultura: Coţofeni, Wietenberg; Muz. de istorie naturală din Viena, colecţia E. Orosz
 Bibliografie:
1. Schmidt, H., ZfE, 1903, p.456
2. Wosinszky, M., Agyagmüv., 1904, p.33
3. Marţian, I., Rep., 1920, p.10, nr. 86
4. Andrieşescu, I., Contribuţie, 1912, p.35
5. Schroller, H., St. u. Kz., 1933, p.74
6. Roska, M., Közl., I, 1941, p.54
7. Roska, M., Rep., 1942, p.45, nr. 162

 Punct 7. Neprecizat
Tip sit: exploatare minieră
 Descoperiri:
 7.1exploatare minieră - Nu s-au făcut cercetări.; datare repertoriu: neprecizată
 Bibliografie:
1. Roska, M., Rep., 1942, p.45, nr. 162

 Punct 8. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 8.0.0.1ceramică - numeroase fragmente de culoare cenuşie şi roşie, cu ornamente; datare repertoriu: epoca romană
 Bibliografie:
1. Ornstein, J., AÉM, XIV, 1891, p.180

+ Bonţida, com. Bonţida Cluj Bonţida, jud. Cluj bronz timpuriu; eneolitic; epoca medievală; Hallstatt   Afişează  
+ Buneşti, com. Mintiu Gherlii Cluj Buneşti, com. Mintiu Gherlii, jud. Someş epoca fierului; epoca romană; neolitic   Afişează  
+ Buru, com. Iara Cluj Buru, jud. Turda bronz final   Afişează  
+ Buza, com. Buza Cluj Buza, jud. Someş epoca greacă sau romană; neprecizată; preistorie   Afişează  

Precedentele pagini 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Următoarele pagini


Arhiva REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL ROMÂNIEI a Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" - Index de locuri
Responsabil de proiect: Şandric Bogdan. Proiectare ASP şi HTML: Cosmin Miu
Data publicării: 2003. Copyright: cIMeC - Institutul de Memorie Culturală, 2019
Ultima actualizare 12 Decembrie 2014