cIMeC Home Page Înapoi la SELECŢIE    Arhiva REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL ROMÂNIEI a Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" - Index de locuri
- pagina 7 -

Lista completă de localităţi (2107 localităţi)

Localitate Judeţ Localizare repertoriu Epoca Fişe de
repertoriu
Afişare hartă
< - > neprecizată Bihor Bihor (judeţ), jud. Bihor bronz final; eneolitic; epoca bronzului; La Tene; neprecizată; perioada prefeudală    

 neprecizată (denumire repertoriu: Bihor (judeţ) sau Bihárvármegye, jud. Bihor)

 Punct 1. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 1.0.0.1topor - din cupru, plat; datare repertoriu: eneolitic, 1900; Muz. Budapesta
 Bibliografie:
1. Hampel, J., AÉ, XXI, 1901, p.186

 Punct 2. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 2.0.0.1topor - din cupru, cu două tăişuri dispuse în cruce; datare repertoriu: eneolitic; Muz. Oradea
 Bibliografie:
1. Téglás, G., AÉ, XXXIII, 1913, p.307
2. Roska, M., Közl., II, 1942, p.30, nr. 28

 Punct 3. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 3.0.0.1topor - unul întreg din cupru şi un fragment dintr-un alt topor; datare repertoriu: neprecizată; Muz. Budapesta
 Bibliografie:
1. Roska, M., Közl., II, 1942, p.30, nr. 28

 Punct 4. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 4.0.0.1topor-ciocan - cu un singur tăiş şi cu două adâncituri circulare ca semn de atelier; datare repertoriu: neprecizată; col. liceului din Szabadka
 Bibliografie:
1. Gohl, Ö., AÉ, XV, 1895, 314
2. Roska, M., Közl., II, 1942, p.30, nr. 28

 Punct 5. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 5.0.0.1celt - fragment de celt din bronz; datare repertoriu: bronz final; Muz. Oradea
 Bibliografie:
1. Hampel, J., Bronzkor, II, 1892, p.15
2. Roska, M., Rep., p.41, nr. 115

 Punct 6. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 6.0.0.1celt - din bronz; datare repertoriu: bronz final, 1893; Muz. Budapesta
 Bibliografie:
1. Hampel, J., AÉ, XIII, 1893, p.449

 Punct 7. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 7.0.1depozit; datare repertoriu: bronz final; Muz. Oradea
 7.0.1.1celt - 5 celturi din bronz; datare repertoriu: epoca bronzului; Muz. Oradea
 7.0.1.2unealtă - o daltă, un fragment de seceră, un ciocan, 3 fragmente de lamă de fierăstrău (toate de bronz); datare repertoriu: bronz final; Muz. Oradea
 7.0.1.3armă - vârf de lance, 2 cuţite cu mâner; datare repertoriu: bronz final; Muz. Oradea
 7.0.1.4brăţară - una ornamentată, 5 prinse într-o verigă şi 4 fragmente de brăţări (toate de bronz); datare repertoriu: bronz final; Muz. Oradea
 Bibliografie:
1. Hampel, J., AÉ, XVI, 1896, 383-384
2. Nestor, I., Stand, 1933, p.134

 Punct 8. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 8.0.0.1ceaşcă - 4 ceşti din aur; datare repertoriu: bronz final; Antikencabinet, Viena
 Bibliografie:
1. , AK, V, 1865, p.31
2. Gooss, C., AVSL, XIII, 1876, p.501
3. Gooss, C., AVSL, XIV, 1877, p.64
4. Hampel, J., Bronzkor, 246
5. Childe, G.V., Danube, 1929, p.390
6. Nestor, I., Stand, 1933, p.123
7. Roska, M., Rep., 1942, p.41, nr. 115

 Punct 9. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 9.0.0.1brăţară - din aur, cu capetele în formă de semilună; datare repertoriu: La Tene
 Bibliografie:
1. Márton, L., ArchAÉologia Hungarica, XI, 1933, p.90

 Punct 10. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 10.0.0.1brăţară - 6 brăţări din bronz aurite cu capetele uşor îngroşate; de factură celtică; datare repertoriu: La Tene; Muz. Oradea
 Bibliografie:
1. informaţie Rusu, M.

 Punct 11. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 11.0.0.1ceramică - fragmente; de factură celtică; datare repertoriu: La Tene; Muz. Budapesta
 11.0.0.2brăţară - fragmente din sticlă, de factură celtică; datare repertoriu: La Tene; Muz. Budapesta
 11.0.0.3cuţit - din fier; de factură celtică; datare repertoriu: La Tene; Muz. Budapesta
 Bibliografie:
1. Hampel, J., AÉ, XIII, 1893, p.178
2. Roska, M., Rep., 1942, p.41, nr. 115
3. Roska, M., Közl., IV, 1944, p.54, nr. 15

 Punct 12. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 12.0.0.1monedă - imitaţii după tetradrahmele lui Filip; datare repertoriu: neprecizată; Muz. Budapesta
 Bibliografie:
1. , AÉ, IV, 1871, p.163
2. Gooss, C., AVSL, XIV, 1877, p.77
3. Téglás, G., UR, IX, 1889, p.325

 Punct 13. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 13.0.0.1coliere de mărgele - 10 coliere din calcedonie, sticlă, pastă, chihlimbar; Colierele provin din morminte daco-sarmate.; datare repertoriu: neprecizată; Muz. Oradea
 Bibliografie:
1. informaţie Rusu, M.

 Punct 14. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 14.0.0.1ceramică - 5 vase întregi de culoare cenuşie, ornamentate cu linii lustruite; datare repertoriu: neprecizată, sec. IV-V e.n.; Muz. Oradea
 Bibliografie:
1. informaţie Rusu, M.

 Punct 15. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 15.0.0.1fibulă - o pereche de fibule din argint, cu picior romboidal şi cu cap triunghiular, terminându-se cu trei butoane; Ar putea proveni de la Salca-Oradea.; datare repertoriu: perioada prefeudală, sec. V; Muz. Oradea
 Bibliografie:
1. Hampel, J., Alterthümer, II, 1905, 695-696
2. Török, G., Dólg., XII, 1936, p.140
3. informaţie Rusu, M.

 Punct 16. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 16.0.0.1cruciuliţă - din bronz; datare repertoriu: neprecizată, sec. XI; Muz. Budapesta
 Bibliografie:
1. , AÉ, XII, 1892, p.379
2. Hampel, J., Honfoglalás-kor, 1907, p.152

 Punct 17. În Pasul Crişurilor.
Tip sit: fortificaţie

Observatii: Fostul judeţ Bihor. Este menţionată o fortificaţie dintr-o epocă nedeterminată.
 Descoperiri:
 Bibliografie:
1. Rómer, F., Résultats, 1879, p.99

+ neprecizată Bihor Marghita (regiune), jud. Bihor eneolitic    
+ Olosig, com. Săcueni Bihor Olosig, com. Săcueni, jud. Bihor neolitic   Afişează  
+ Oradea Bihor Episcopia Bihorului, jud. Bihor neolitic sau bronz   Afişează  
+ Oradea, com. Oradea Bihor Oradea, jud. Bihor bronz final; eneolitic; epoca bronzului; epoca fierului; epoca medievală timpurie; epoca migraţiilor; epoca prefeudală; epoca romană; neolitic; neprecizată; perioada prefeudală   Afişează  
+ Oşorhei, com. Oşorhei Bihor Oşorhei, com. Oşorhei, jud. Bihor epoca bronzului   Afişează  
+ Otomani, com. Sălacea Bihor Otomani, com. Sălacea, jud. Sălaj bronz final; eneolitic; eneolitic, bronz; eneolitic, epoca bronzului; epoca bronzului; epoca fierului   Afişează  
+ Palota, com. Sântandrei Bihor Palota, com. Sântandrei, jud. Bihor epoca romană   Afişează  
+ Peştere, com. Aştileu Bihor Peştere, com. Aştileu, jud. Bihor neprecizată   Afişează  
+ Petreu, com. Abrămuţ Bihor Petreu, com. Abrămuţ, jud. Bihor epoca bronzului; neprecizată; perioada prefeudală   Afişează  
+ Răbăgani, com. Răbăgani Bihor Răbăgani, com. Răbăgani, jud. Bihor bronz final; epoca bronzului târziu   Afişează  
+ Reghea, com. Viişoara Bihor Reghea, com. Viişoara, jud. Sălaj bronz final   Afişează  
+ Roit, com. Sânnicolaul Român Bihor Roit, com. Sânnicolaul Român, jud. Bihor neolitic   Afişează  
+ Roşiori, com. Roşiori Bihor Roşiori, jud. Bihor eneolitic; epoca bronzului   Afişează  
+ Sacalasău, com. Derna Bihor Săcălaşău, com. Derna, jud. Bihor epoca romană; La Tene   Afişează  
+ Salonta, com. Salonta Bihor Salonta, com. Salonta, jud. Bihor epoca bronzului; epoca romană   Afişează  
+ Săcueni, com. Săcueni Bihor Săcueni, jud. Bihor bronz final; eneolitic; epoca bronzului (sf.); Hallstatt; La Tene; neolitic şi eneolitic; paleolitic   Afişează  
+ Sălacea, com. Sălacea Bihor Sălacea, jud. Sălaj eneolitic; epoca bizantină; epoca bronzului; epoca medievală; La Tene; neolitic; neprecizată; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Afişează  
+ Sălard, com. Sălard Bihor Sălard, jud. Bihor bronz final; eneolitic; neprecizată   Afişează  
+ Sâniob, com. Ciuhoi Bihor Sâniob, com. Ciuhoi, jud. Bihor eneolitic; La Tene; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Sânmartin, com. Sânmartin Bihor Sânmartin, com. Sânmartin, jud. Bihor epoca bronzului   Afişează  
+ Sânnicolau Român, com. Sânnicolau Român Bihor Sânnicolaul Român, jud. Bihor eneolitic   Afişează  
+ Sântandrei, com. Sântandrei Bihor Sântandrei, com. Sântandrei, jud. Bihor epoca bronzului; epoca feudală; neolitic   Afişează  
+ Sântimreu, com. Sălard Bihor Sântimreu, com. Sălard, jud. Bihor epoca feudală; neprecizată   Afişează  
+ Sântion, com. Borş Bihor Sântion, com. Borş, jud. Bihor epoca bronzului; epoca bronzului, La Tene, epoca feudală; epoca feudală; epoca fierului; neprecizată   Afişează  
+ Sârbi, com. Sârbi Bihor Sârbi, jud. Bihor eneolitic; neprecizată   Afişează  
+ Sfârnaş, com. Ciuhoi Bihor Sfârnaş, com. Ciuhoi, jud. Bihor eneolitic; neprecizată   Afişează  
+ Stâna de Vale, com. Budureasa Bihor Stâna de Vale, com. Budureasa, jud. Bihor paleolitic    
+ Suplacu de Barcău, com. Suplacu de Barcău Bihor Suplacu de Barcău, com. Suplacu de Barcău, jud. Bihor neprecizată   Afişează  
+ Şilindru, com. Şimian Bihor Şilindrea, jud. Bihor epoca bronzului; La Tene   Afişează  
+ Şimian, com. Şimian Bihor Şimian, jud. Sălaj epoca de tranziţie spre bronz; neprecizată; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Afişează  
+ Şişterea, com. Cetariu Bihor Şiştirea, jud. Bihor neprecizată   Afişează  
+ Şuncuiş, com. Finiş Bihor Şuncuiş, com. Finiş, jud. Bihor neolitic   Afişează  
+ Şuncuiuş, com. Şuncuiuş Bihor Şuncuiuş, com. Şuncuiuş, jud. Bihor epoca bronzului; epoca feudală timpurie; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Tarcea, com. Tarcea Bihor Tarcea, jud. Sălaj eneolitic; La Tene; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Afişează  
+ Tămaşda, com. Avram Iancu Bihor Tămaşda, jud. Arad epoca bronzului   Afişează  
+ Tăutelec, com. Cetariu Bihor Tăutelec, com. Cetariu, jud. Bihor eneolitic; neprecizată   Afişează  
+ Tăuteu, com. Tăuteu Bihor Tăuteu, com. Tăuteu, jud. Bihor eneolitic; epoca fierului; epoca migraţiilor; neolitic   Afişează  
+ Târguşor, com. Cherechiu Bihor Târguşor, com. Cherechiu, jud. Bihor eneolitic; epoca bronzului   Afişează  
+ Tileagd, com. Tileagd Bihor Tileagd, jud. Bihor neprecizată   Afişează  
+ Totoreni, com. Tărcaia Bihor Totoreni, com. Tărcaia, jud. Bihor eneolitic   Afişează  
+ Uileacu de Criş, com. Tileagd Bihor Uileacu de Criş, jud. Bihor neprecizată   Afişează  
+ Vadu Crişului, com. Vadu Crişului Bihor Vadu Crişului, jud. Bihor bronz final; bronz timpuriu; eneolitic; epoca bronzului; epoca romană; neolitic; neolitic, bronz; neprecizată   Afişează  
+ Vaida, com. Roșiori Bihor Vaida, com. Roșiori, jud. Bihor La Tene   Afişează  
+ Valea lui Mihai, com. Valea lui Mihai Bihor Valea lui Mihai, jud. Sălaj bronz final; eneolitic; eneolitic şi bronz timpuriu; eneolitic, bronz timpuriu; epoca bronzului; epoca migraţiilor; La Tene; neprecizată; preistorie, epoca migraţiilor   Afişează  
+ Varviz, com. Popeşti Bihor Varviz, com. Popeşti, jud. Bihor eneolitic   Afişează  
+ Vărzari, com. Popeşti Bihor Vărzari, com. Popeşti, jud. Bihor epoca romană   Afişează  
+ Zăvoiu, com. Sâmbăta Bihor Cârpeştii Mici, com. Sâmbăta, jud. Bihor eneolitic   Afişează  
+ Albeştii Bistriţei, com. Galaţii Bistriţei Bistriţa Năsăud Albeştii Bistriţei, jud. Năsăud epoca bronzului; neprecizată   Afişează  
+ Anieş, com. Maieru Bistriţa Năsăud Anieş, com. Maieru, jud. Năsăud epoca romană   Afişează  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următoarele pagini

Arhiva REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL ROMÂNIEI a Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" - Index de locuri
Responsabil de proiect: Şandric Bogdan. Proiectare ASP şi HTML: Cosmin Miu
Data publicării: 2003. Copyright: cIMeC - Institutul de Memorie Culturală, 2019
Ultima actualizare 12 Decembrie 2014