cIMeC Home Page Înapoi la SELECŢIE    Arhiva REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL ROMÂNIEI a Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" - Index de locuri
- pagina 4 -

Lista completă de localităţi (2107 localităţi)

Localitate Judeţ Localizare repertoriu Epoca Fişe de
repertoriu
Afişare hartă
+ Beliu, com. Beliu Arad Beliu, com. Beliu, jud. Bihor neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Buceava-Şoimuş, com. Brazii Arad Buceava, com. Brazii, jud. Arad neolitic   Afişează  
+ Buhani, com. Dezna Arad Buhani, com. Dezna, jud. Arad epoca romană   Afişează  
+ Căpruţa, com. Bârzava Arad Căpruţa, com. Bârzava, jud. Arad epoca romană   Afişează  
+ Cermei, com. Cermei Arad Cermei, jud. Arad eneolitic   Afişează  
+ Chereluş, com. Şicula Arad Chereluş, jud. Arad epoca fierului   Afişează  
+ Chisindia, com. Chisindia Arad Chisindia, jud. Arad epoca romană; neprecizată   Afişează  
+ Chişineu-Criş, com. Chişineu-Criş Arad Chişineu-Criş, jud. Arad eneolitic; epoca medievală; epoca romană; La Tene; neprecizată   Afişează  
+ Cil, com. Almaş Arad Cil, com. Almaş, jud. Arad bronz final   Afişează  
+ Covăsinţ, com. Covăsinţ Arad Covăsinţ, jud. Arad epoca medievală timpurie; epoca romană; neprecizată   Afişează  
+ Curtici, com. Curtici Arad Curtici, jud. Arad eneolitic; eneolitic, bronz; epoca bronzului; Hallstatt; neolitic, bronz; neprecizată   Afişează  
+ Dezna, com. Dezna Arad Dezna, com. Dezna, jud. Arad eneolitic; epoca fierului; epoca romană; La Tene; neolitic   Afişează  
+ Dieci, com. Dieci Arad Dieci, jud. Arad La Tene   Afişează  
+ Drauţ, com. Târnova Arad Drauţ, com. Târnova, jud. Arad epoca greacă   Afişează  
+ Fântânele, com. Fântânele Arad Fântânele, com. Fântânele, jud. Arad preistorie   Afişează  
+ Felnac, com. Felnac Arad Felnac, jud. Timiş epoca migraţiilor; La Tene; nedeterminată   Afişează  
+ Feniş, com. Gurahonţ Arad Feniş, com. Gurahonţ, jud. Arad paleolitic   Afişează  
+ Firiteaz, com. Şagu Arad Firiteaz, jud. Timiş epoca bronzului, Hallstatt   Afişează  
+ Fiscut, com. Şagu Arad Fiscut, com. Şagu, jud. Timiş bronz final; neprecizată   Afişează  
+ Frumuşeni, com. Frumuşeni Arad Frumuşeni, jud. Arad epoca bizantină; epoca bronzului, Hallstatt, perioada prefeudală; epoca medievală; epoca medievală timpurie; epoca romană; neprecizată; perioada feudalismului timpuriu   Afişează  
+ Ghioroc, com. Ghioroc Arad Ghioroc, jud. Arad epoca bronzului; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Grăniceri, com. Grăniceri Arad Grăniceri, com. Grăniceri, jud. Arad Hallstatt; La Tene; neprecizată   Afişează  
+ Gura Văii, com. Pleşcuţa Arad Gura Văii, com. Pleşcuţa, jud. Arad bronz final; La Tene   Afişează  
+ Gurahonţ, com. Gurahonţ Arad Iosăşel, com. Gurahonţ, jud. Arad neolitic timpuriu; paleolitic   Afişează  
+ Gurahonţ, com. Gurahonţ Arad Gurahonţ, jud. Arad paleolitic sau neolitic   Afişează  
+ Horia, com. Vladimirescu Arad Horia, jud. Arad epoca romană   Afişează  
+ Ineu, com. Ineu Arad Ineu, com. Ineu, jud. Arad epoca bronzului; epoca greacă; epoca medievală; epoca romană   Afişează  
+ Iratoşu, com. Iratoşu Arad Iratoşu, jud. Arad epoca medievală timpurie; epoca romană   Afişează  
+ Lipova, com. Lipova Arad Lipova, jud. Timiş bronz final; epoca bronzului; epoca migraţiilor; epoca romană; La Tene; nedeterminată; neolitic; neprecizată   Afişează  
+ Livada, com. Livada Arad Livada, jud. Arad epoca romană   Afişează  
+ Mailat, com. Vinga Arad Mailat, com. Vinga, jud. Timiş epoca romană; preistorie   Afişează  
+ Măderat, com. Pâncota Arad Măderat, com. Pâncota, jud. Arad epoca bronzului; neolitic; neolitic, bronz; neprecizată   Afişează  
+ Mădrigeşti, com. Brazii Arad Mădrigeşti, com. Brazii, jud. Arad epoca fierului   Afişează  
+ Mănăştur, com. Vinga Arad Mănăştur, com. Vinga, jud. Timiş epoca romană   Afişează  
+ Mândruloc, com. Vladimirescu Arad Mândruloc, com. Vladimirescu, jud. Arad epoca bronzului   Afişează  
+ Mâsca, com. Şiria Arad Mâsca, jud. Arad epoca medievală; epoca medievală timpurie   Afişează  
+ Minişu de Sus, com. Tauţ Arad Minişul de Sus, com. Tauţ, jud. Arad bronz final   Afişează  
+ Moneasa, com. Moneasa Arad Moneasa, jud. Arad epoca bronzului timpuriu; neprecizată; paleolitic; paleolitic, bronz timpuriu; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Afişează  
+ Moroda, com. Seleuş Arad Moroda, jud. Arad La Tene   Afişează  
+ Munar, com. Secusigiu Arad Munar, com. Secusigiu, jud. Timiş epoca fierului; epoca romană; Hallstatt   Afişează  
+ Nădab, com. Chişineu-Criş Arad Nădab, jud. Arad epoca romană   Afişează  
+ neprecizată Arad Arad (judeţ), jud. Arad epoca bronzului; epoca romană; neprecizată; preistorie    
+ Neudorf, com. Zăbrani Arad Neudorf, com. Zăbrani, jud. Timiş antichitate; epoca romană   Afişează  
< - > Păuliş, com. Păuliş Arad Păuliş, jud. Arad bronz final; epoca bronzului; epoca bronzului mijlociu; epoca fierului, epoca epoca romană; epoca fierului, epoca romană; epoca romană; neolitic, bronz; neolitic, epoca bronzului; neprecizată   Afişează  

 Păuliş, com./oraş Păuliş (denumire repertoriu: Păuliş sau Păulişul Vechiu, Ópaulis, jud. Arad)

 Punct 1. Pe malul Mureşului, într-o vie (fostă a lui E. Károssy).
Tip sit: aşezare
 Descoperiri:
 1.1aşezare deschisă; datare repertoriu: neolitic, bronz; cultura: Otomani
 1.1.0.1piese litice - unelte, nuclee, aşchii de silex; datare repertoriu: neolitic, bronz; Muz. Arad, Muz. Budapesta
 1.1.0.2fusaiolă - piese din lut; datare repertoriu: neolitic, bronz; Muz. Arad, Muz. Budapesta
 1.1.0.3greutate - piese din lut; datare repertoriu: neolitic, bronz; Muz. Arad, Muz. Budapesta
 1.1.0.4ceramică; datare repertoriu: epoca bronzului; cultura: Otomani; Muz. Arad, Muz. Budapesta
 1.1.0.5faună - oase de animale, predomină coarnele de cerb; datare repertoriu: neolitic, bronz; Muz. Arad, Muz. Budapesta
 Bibliografie:
1. , AÉ, IX, 1875, p.187
2. Gooss, C., AVSL, XIII, 1876, p.427
3. Gooss, C., AVSL, XIV, 1877, p.102
4. Hampel, J., Catalogue, 1876, p.110 - 111
5. Varga, F., TRÉT, II, 1876, p.91 - 94
6. , ÉTTK, XII, 1885, p.52
7. , AÉ, XXII, 1902, p.378
8. Márki, S., ArMon, II/ 1, 1892, p.3, 4, 10, 11, 13
9. Popescu, D., Studii, II, 1949, p.1, 91

 Punct 2. Într-o vie, probabil în apropierea aşezării neolitice şi de epoca bronzului descoperită în fosta vie E. Károssy.
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 2.0.0.1ceramică - fragmente ceramice de factură fină; datare repertoriu: neprecizată; Muz. Budapesta
 2.0.0.2râşniţă; datare repertoriu: neprecizată; Muz. Budapesta
 2.0.0.3lance - fragment de lance din fier; datare repertoriu: neprecizată; Muz. Budapesta
 Bibliografie:
1. , AÉ, IX, 1875, p.187
2. Gooss, C., AVSL, XIII, 1876, p.427
3. Gooss, C., AVSL, XIV, 1877, p.102
4. Hampel, J., Catalogue, 1876, p.110 - 111
5. Varga, F., TRÉT, II, 1876, p.91 - 94
6. , ÉTTK, XII, 1885, p.52
7. , AÉ, XXII, 1902, p.378
8. Márki, S., ArMon, II/ 1, 1892, p.3, 4, 10, 11, 13
9. Popescu, D., Studii, II, 1949, p.1, 91

 Punct 3. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Nu se poate preciza dacă cele două obiecte provin din acelaşi loc.
 Descoperiri:
 3.0.0.1topor - de luptă, din bronz, cu disc, decorat cu motive spiralice; datare repertoriu: epoca bronzului mijlociu
 3.0.0.2brăţară - în spirală, din bronz; datare repertoriu: epoca bronzului mijlociu
 Bibliografie:
1. Nestor, I., Marburger Studien, 181, 186
2. Popescu, D., Bronzezeit, 1944, 110, 125
3. Berciu, D., RIR, XIV, 1944, 356 - 360, 367, 371

 Punct 4. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 4.0.0.1vârf de lance - 3 piese, din bronz; datare repertoriu: bronz final; Muz. Arad
 4.0.0.2celt - piese din bronz; datare repertoriu: bronz final; Muz. Arad
 4.0.0.3brăţară - apărătoare de braţ, din bronz; datare repertoriu: bronz final; Muz. Arad
 Bibliografie:
1. Márki, S., ArMon, II/ 1, 1892, p.13
2. Informaţie Petrescu - Dâmboviţa, M.

 Punct 5. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 5.0.0.1vârf de săgeată - din fier; datare repertoriu: neprecizată
 Bibliografie:
1. Márki, S., ArMon, II/ 1, 1892, p.17

 Punct 6. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 6.0.1tezaur; datare repertoriu: epoca fierului, epoca epoca romană; fosta colecţie a liceului din Arad
 6.0.1.1monedă - monede dacice de tipul Filip II şi monede republicane romane; datare repertoriu: epoca fierului, epoca romană; cultura: dacică, 1854; fosta colecţie a liceului din Arad
 Bibliografie:
1. Márki, S., ArMon, II/ 1, 1892, p.20, 26

 Punct 7. Neprecizat
Tip sit: aşezare
 Descoperiri:
 7.1substrucţii - Sunt amintite substrucţii de clădiri vechi cu bolţi (galerii subterane), considerate a fi probabil romane.; datare repertoriu: epoca romană
 7.1.0.1cărămidă - cărămizi, cu ştampilă; Probabil că au fost aduse din teritoriul de la S de Mureş.; datare repertoriu: epoca romană
 7.1.0.2opaiţ - din lut ars; datare repertoriu: epoca romană
 Bibliografie:
1. Miletz, I., TRÉT, II, 1876, p.172
2. Márki, S., ArMon, II/ 1, 1892, p.12, 23

 Punct 8. Neprecizat
Tip sit: val - de pământ
 Descoperiri:
 8.1val; datare repertoriu: neprecizată
 Bibliografie:
1. Miletz, I., TRÉT, II, 1876, p.172
2. Márki, S., ArMon, II/ 1, 1892, p.12, 23

 Punct 9. În cimitirul satului, pe ridicătura numită "Dealul Cimitirului", lângă un braţ mort al Mureşului.
Tip sit: aşezare

Observatii: În apropierea aşezării s-au găsit obiecte de piatră, despre care lipsesc precizările.
 Descoperiri:
 9.1aşezare deschisă - Săpături întreprinse de F.Varga şi I.Miletz. Există un nivel neolitic foarte bogat şi se presupune existenţa unui nivel de epoca bronzului.; datare repertoriu: neolitic, bronz, 1873 - 1877
 9.1.1vetre; datare repertoriu: neolitic, epoca bronzului; Muz. Timişoara
 9.1.1.1ceramică - vase în formă de pară, căni, vase mari, cu decor plastic şi incizat; datare repertoriu: neolitic, bronz, 1873 - 1877; autor sptur: F.Varga, I.Miletz; Muz. Timişoara
 9.1.1.2piese litice - aşchii din obsidian, lame din silex; datare repertoriu: neolitic, bronz, 1873 - 1877; autor sptur: F.Varga, I.Miletz; Muz. Timişoara
 9.1.1.3topor - piese din piatră lustruită şi din bronz; datare repertoriu: neolitic, bronz, 1873 - 1877; autor sptur: F. Varga, I. Miletz; Muz. Timişoara
 9.1.1.4cuţit - curb, din piatră; datare repertoriu: neolitic, bronz, 1873 - 1877; autor sptur: F.Varga, I.Miletz; Muz. Timişoara
 9.1.1.5fusaiolă - piese din lut; datare repertoriu: neolitic, bronz, 1873 - 1877; autor sptur: F.Varga, I.Miletz; Muz. Timişoara
 9.1.1.6greutate de ţesut - piese din lut; datare repertoriu: neolitic, bronz, 1873 - 1877; autor sptur: F.Varga, I.Miletz; Muz. Timişoara
 9.1.1.7râşniţă - piese fragmentare; datare repertoriu: neolitic, bronz, 1873 - 1877; autor sptur: F.Varga, I.Miletz; Muz. Timişoara
 9.1.1.8craniu - craniu uman fragmentar; datare repertoriu: neolitic, bronz, 1873 - 1877; autor sptur: F.Varga, I.Miletz; Muz. Timişoara
 9.1.1.9ciocan - piese din bronz; datare repertoriu: epoca bronzului, 1873 - 1877; autor sptur: F.Varga, I.Miletz; Muz. Timişoara
 9.1.1.10tipar - pentru turnat ace în bronz, din ardezie; Găsit probabil tot aici.; datare repertoriu: epoca bronzului, 1873 - 1877; autor sptur: F.Varga, I.Miletz; Muz. Timişoara
 Bibliografie:
1. Gooss, C., AVSL, XIII, 1876, p.427
2. Gooss, C., AVSL, XIV, 1877, p.102
3. Hampel, J., Catalogue, 1876, p.111, 113
4. Miletz, I., TRÉT, II, 1876, p.69 - 70
5. Varga, F., TRÉT, II, 1876, p.91 - 94, 122 - 128
6. Schroller, H., St.u.Kz., 1933, p.65
7. Roska, M., AÉ, XLVII, 1934, p.156
8. Informaţie Moga, M.

 Punct 10. Pe o ridicătură situată la jumătatea drumului dintre Păulişul Nou şi Sâmbăteni.
Tip sit: neprecizat

Observatii: S-au găsit bucăţi de "cărămizi" şi obiecte din fier. Lipsesc precizările.
 Descoperiri:
 Bibliografie:
1. Varga, F., TRÉT, II, 1876, p.91 - 94

+ Pâncota, com. Pâncota Arad Pâncota, jud. Arad epoca bronzului; neolitic   Afişează  
+ Pecica, com. Pecica Arad Pecica, com. Pecica, jud. Arad epoca bizantină; epoca bronzului; epoca de tranziţie spre bronz; epoca feudală; epoca fierului; epoca fierului, epoca romană, prefeudală, feudală; epoca romană; epoca romano-bizantină; Hallstatt; La Tene; La Tene timpuriu; neolitic; neolitic final; neprecizată; perioada de tranziţie de la bronz la Hallstatt   Afişează  
+ Pecica, com. Pecica Arad Rovine, com. Pecica, jud. Arad     Afişează  
+ Peregu Mare, com. Peregu Mare Arad Peregul Mare, com. Peregu Mare, jud. Arad epoca migraţiilor   Afişează  
+ Peregu Mic, com. Peregu Mare Arad Peregul Mic, com. Peregu Mare, jud. Arad eneolitic; epoca romană; neprecizată   Afişează  
+ Pilu, com. Pilu Arad Pilu, jud. Arad neolitic; neprecizată   Afişează  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următoarele pagini

Arhiva REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL ROMÂNIEI a Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" - Index de locuri
Responsabil de proiect: Şandric Bogdan. Proiectare ASP şi HTML: Cosmin Miu
Data publicării: 2003. Copyright: cIMeC - Institutul de Memorie Culturală, 2019
Ultima actualizare 12 Decembrie 2014