cIMeC Home Page Back to selection    'ARCHAEOLOGICAL REPERTORY OF ROMANIA' Archive Of The 'Vasile Parvan' Institute Of Archaeology - Site Location Index
- page 3 -

The outcome of the selection is of 199 localities
County: Mureş

Locality County Repertory location Epoch Repertory
files
On the map
+ Livezeni, com. Livezeni Mureş Ideu, jud. Mureş epoca romană   Map it  
+ Luduş, com. Luduş Mureş Luduş, jud. Turda eneolitic; epoca romană   Map it  
+ Maia, com. Bereni Mureş Maia, com. Bereni, jud. Mureş eneolitic; neolitic   Map it  
+ Maioreşti, com. Ruşii-Munţi Mureş Maioreşti, com. Ruşii-Munţi, jud. Mureş bronz final; epoca romană   Map it  
+ Mădăraş, com. Mădăraş Mureş Mădăraş, jud. Mureş bronz final sau La Tene; bronz final şi La Tene; epoca romană; Hallstatt; neprecizată   Map it  
+ Măgherani, com. Măgherani Mureş Măgherani, jud. Mureş bronz final; nedeterminată; neolitic   Map it  
+ Măgheruş, com. Nadeş Mureş Măgheruş, com. Nadeş, jud. Târnava Mică La Tene   Map it  
+ Mărculeni, com. Bereni Mureş Mărculeni, jud. Mureş neolitic   Map it  
+ Miercurea Nirajului, com. Miercurea Nirajului Mureş Miercurea Nirajului, jud. Mureş epoca bronzului   Map it  
+ Miercurea Nirajului, com. Miercurea Nirajului Mureş Sântandrei, com. Miercurea Nirajului, jud. Mureş neprecizată   Map it  
+ Miercurea Nirajului, com. Miercurea Nirajului Mureş Sântana Nirajului, com. Miercurea Nirajului, jud. Mureş epoca bronzului; neprecizată   Map it  
+ Miheşu de Câmpie, com. Miheşu de Câmpie Mureş Miheşu de Câmpie, jud. Cluj preistorie   Map it  
+ Mitreşti, com. Vărgata Mureş Mitreşti, jud. Mureş epoca romană   Map it  
+ Moreşti, com. Ungheni Mureş Moreşti, com. Ungheni, jud. Mureş bronz final; epoca bronzului; epoca medievală; epoca migraţiilor; epoca romană; La Tene; neolitic; paleolitic superior   Map it  
+ Moşuni, com. Miercurea Nirajului Mureş Moşuni, com. Miercurea Nirajului, jud. Mureş epoca romană   Map it  
+ Mura Mică, com. Gorneşti Mureş Mura Mică, com. Gorneşti, jud. Mureş La Tene   Map it  
< - > Mureni, com. Vânători Mureş Mureni, com. Vânători, jud. Odorhei epoca bronzului timpuriu; La Tene B   Map it  

 Mureni, com./oraş Vânători (denumire repertoriu: Mureni sau Sedrieş, Sederieş, Szederjes, com. Vânători, jud. Odorhei)

 Punct 1. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 1.0.0.1secure - din cupru cu un singur tăiş şi gaură de înmănuşare; datare repertoriu: epoca bronzului timpuriu; colecţia liceului Tg. Mureş
 Bibliografie:
1. Téglás, G., AÉ, XXXIII, 1913, p.308
2. Téglás, G., SzNMÉ, II, 1891, p.15
3. Roska, M., EmlékkönyvSzNM, 1929, p.270
4. Roska, M., Rep., 1942, p.262, nr. 108
5. Vulpe, E., ED, IV, 1930, p.191, 6
6. Popescu, D., Bronzezeit, 1944, p.35
7. Téglás, G., OTTÉ, XII, 1887, p.191
8. Téglás, G., AÉ, VIII, 1888, p.118, 119, 10
9. Téglás, G., AÉ, XII, 1892, p.407

 Punct 2. În albia pârâului Sedrieş.
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 2.0.0.1pumnal - lama unui pumnal din bronz împreună cu buterola tecii, tot din bronz; datare repertoriu: La Tene B
 2.0.0.2fibulă - celtică, din bronz; datare repertoriu: La Tene B; cultura: celtică; Muz. Sighişoara
 Bibliografie:
1. , Programm Schässburg, 1877, p.78, 81
2. Gooss, C., AVSL, XIII, 1876, p.469, 483, 531, 532
3. Pârvan, V., Getica, 1926, p.460, 551
4. Nestor, I., Dacia, VII - VIII, 1937 - 1940, p.179 - 180
5. Roska, M., Rep., 1942, p.262, nr. 108
6. Roska, M., Közl., IV, 1944, p.69, 122
7. Popescu, D., Transilvania, 74, 1944, p.647
8. Hunyadi, I., Kéltak, 1942, p.50

+ Mureşeni, com. Târgu Mureş Mureş Mureşeni, jud. Mureş epoca bronzului timpuriu; epoca romană; Hallstatt   Map it  
+ Murgeşti, com. Acăţari Mureş Murgeşti, com. Acăţari, jud. Mureş Hallstatt; neolitic   Map it  
+ Nadeş, com. Nadeş Mureş Nadeş, jud. Târnava Mică epoca bronzului; La Tene   Map it  
+ Nazna, com. Săncaril de Mureş Mureş Miceşti, com. Săncaril de Mureş, jud. Mureş epoca bronzului   Map it  
+ Nazna, com. Sâncraiul de Mureş Mureş Nazna, com. Sâncraiul de Mureş, jud. Mureş epoca bronzului timpuriu; epoca romană   Map it  
+ neprecizată Mureş Mureş, fostul judeţ, jud. Mureş bronz final; eneolitic; epoca bronzului; epoca romană; La Tene; neolitic; neprecizată    
+ Oarba de Mureş, com. Iernut Mureş Oarba de Mureş, com. Iernut, jud. Mureş epoca medievală   Map it  
+ Odrihei, com. Coroisânmartin Mureş Odriheiu, com. Coroisânmartin, jud. Târnava Mică bronz final   Map it  
+ Ogra, com. Ogra Mureş Ogra, jud. Târnava Mică Hallstatt; neprecizată   Map it  
+ Oroiu, com. Band Mureş Oroiu, jud. Mureş bronz timpuriu   Map it  
+ Orosia, com. Cuci Mureş Orosia, com. Cuci, jud. Turda epoca romană; neolitic   Map it  
+ Ozd, com. Bichiş Mureş Ozd, com. Bichiş, jud. Târnava Mică eneolitic; epoca romană; neprecizată   Map it  
+ Papiu Ilarian, com. Papiu Ilarian Mureş Papiu Ilarian, jud. Turda epoca migraţiilor; epoca romană; Hallstatt; neolitic; neprecizată; preistorie; preistorie, epoca romană   Map it  
+ Păcureni, com. Glodeni Mureş Păcureni, com. Glodeni, jud. Mureş neolitic   Map it  
+ Pădureni, com. Gorneşti Mureş Pădureni, com. Gorneşti, jud. Mureş epoca bronzului; epoca fierului; neolitic   Map it  
+ Păingeni, com. Glodeni Mureş Păingeni, jud. Mureş epoca romană   Map it  
+ Pănet, com. Pănet Mureş Pănetu, jud. Mureş epoca bronzului; neolitic   Map it  
+ Păsăreni, com. Păsăreni Mureş Păsăreni, jud. Mureş bronz final; epoca bronzului; epoca migraţiilor; Hallstatt   Map it  
+ Petelea, com. Petelea Mureş Petelea, jud. Mureş epoca romană; Hallstatt; La Tene   Map it  
+ Pietriş, com. Deda Mureş Pietriş, com. Deda, jud. Mureş neprecizată   Map it  
+ Pipea, com. Nadeş Mureş Pipea, jud. Târnava Mică epoca bronzului; Hallstatt   Map it  
+ Reghin, com. Reghin Mureş Reghin, jud. Mureş bronz final; epoca bronzului; epoca bronzului-Hallstatt; epoca medievală; epoca romană; La Tene; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Rigmani, com. Neaua Mureş Râgmani, com. Neaua, jud. Mureş Hallstatt; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Roteni, com. Acăţari Mureş Roteni, com. Acăţari, jud. Mureş nedeterminată   Map it  
+ Roua, com. Fântânele Mureş Roua, com. Fântânele, jud. Odorhei Hallstatt; neo-eneolitic; neolitic; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Map it  
+ Ruşii Munţi, com. Ruşii Munţi Mureş Ruşii Munţi, jud. Mureş epoca bronzului   Map it  
+ Saschiz, com. Saschiz Mureş Saschiz, jud. Târnava Mare bronz timpuriu; epoca bronzului; epoca medievală; epoca romană; epoca romană târzie; La Tene   Map it  
+ Săbed, com. Ceuaşu de Câmpie Mureş Săbed, jud. Mureş bronz timpuriu; epoca bronzului; epoca romană; Hallstatt; La Tene; nedeterminată; neprecizată   Map it  
+ Săcăreni, com. Ernei Mureş Săcăreni, com. Ernei, jud. Mureş nedeterminată; neprecizată   Map it  
+ Sălaşuri, com. Veţca Mureş Sălaşuri, com. Veţca, jud. Odorhei epoca migraţiilor   Map it  
+ Sărăţeni, com. Sărăţeni Mureş Sărăţeni, jud. Odorhei epoca fierului; epoca romană; La Tene sau epoca romană; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Sâncraiu de Mureş, com. Sâncraiu de Mureş Mureş Sâncraiul de Mureş, jud. Mureş epoca medievală; epoca romană; Hallstatt; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Sângeorgiu de Câmpie, com. Sânpetru de Câmpie Mureş Sângeorgiu de Câmpie, com. Sânpetru de Câmpie, jud. Mureş epoca bizantină; epoca romană; neolitic; neprecizată   Map it  
1 2 3 4

'ARCHAEOLOGICAL REPERTORY OF ROMANIA' Archive Of The 'Vasile Parvan' Institute Of Archaeology - Site Location Index
Project manager: Şandric Bogdan. ASP & HTML Design: Cosmin Miu
Publishing date: 2003. Copyright: cIMeC - The Institute for Cultural Memory, 2019
Last update December 12nd, 2014