cIMeC Home Page Back to selection    'ARCHAEOLOGICAL REPERTORY OF ROMANIA' Archive Of The 'Vasile Parvan' Institute Of Archaeology - Site Location Index
- page 2 -

The outcome of the selection is of 197 localities
County: Cluj

Locality County Repertory location Epoch Repertory
files
On the map
+ Cojocna, com. Cojocna Cluj Cojocna, jud. Cluj bronz timpuriu; epoca bronzului; epoca medievală; epoca romană; La Tene   Map it  
+ Copăceni, com. Sănduleşti Cluj Copăceni, com. Sănduleşti, jud. Turda bronz timpuriu; epoca bronzului timpuriu; epoca romană; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Coplean, com. Căşeiu Cluj Coplean, com. Căşeiu, jud. Someş epoca romană   Map it  
+ Copru, com. Cătina Cluj Copru, com. Cătina, jud. Cluj preistorie   Map it  
+ Corneşti, com. Corneşti Cluj Corneşti, jud. Someş epoca bronzului; epoca fierului; Hallstatt; neolitic; preistorie; preistorie, epoca romană   Map it  
< - > Corneşti, com. Mihai Viteazu Cluj Corneşti, com. Mihai Viteazu, jud. Turda bronz final; eneolitic; epoca romană; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Map it  

 Corneşti, com./oraş Mihai Viteazu (denumire repertoriu: Corneşti sau Şonfalău, Sinfalva, com. Mihai Viteazu, jud. Turda)

 Punct 1. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 1.0.0.1ceramică - fragment şi o ceaşcă; datare repertoriu: eneolitic; colecţie particulară
 Bibliografie:
1. Müller, H., Korrbl. VSL, II, 1888, p.16 - 17
2. Téglás, G., OTTÉ, XIII, 1888, p.73, 41
3. , SzNMÉ, I, 1890, p.50 - 51
4. Téglás, J., AÉ, XXXIV, 1914, 56
5. Téglás, J., AÉ, XXXV, 1915, p.124
6. Nestor, I., Stand, BerRGK, 22, 1933, 1932, p.137, n. 546, fig. 30
7. Roska, M., Rep., 1942, p.248 - 249, nr. 59

 Punct 2. Pe dealul "Aurarul" (Aranyász).
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 2.0.0.1topor - 2 piese din aramă cu gaură de înmănuşare transversală, găsite la o distanţă de 4 m unul de celălalt; datare repertoriu: eneolitic, 1911; fosta colecţie Létay
 Bibliografie:
1. Müller, H., Korrbl. VSL, II, 1888, p.16 - 17
2. Téglás, G., OTTÉ, XIII, 1888, p.73, 41
3. , SzNMÉ, I, 1890, p.50 - 51
4. Téglás, J., AÉ, XXXIV, 1914, 56
5. Téglás, J., AÉ, XXXV, 1915, p.124
6. Nestor, I., Stand, BerRGK, 22, 1933, 1932, p.137, n. 546, fig. 30
7. Roska, M., Rep., 1942, p.248 - 249, nr. 59

 Punct 3. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 3.0.0.1topor-ciocan - din aramă; datare repertoriu: eneolitic; Muz. Déri (Debreţin)
 Bibliografie:
1. Müller, H., Korrbl. VSL, II, 1888, p.16 - 17
2. Téglás, G., OTTÉ, XIII, 1888, p.73, 41
3. , SzNMÉ, I, 1890, p.50 - 51
4. Téglás, J., AÉ, XXXIV, 1914, 56
5. Téglás, J., AÉ, XXXV, 1915, p.124
6. Nestor, I., Stand, BerRGK, 22, 1933, 1932, p.137, n. 546, fig. 30
7. Roska, M., Rep., 1942, p.248 - 249, nr. 59

 Punct 4. Pe proprietatea bisericii unitariene, aproape de dealul "Aurarul".
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 4.0.0.1brăţară - din aramă; datare repertoriu: eneolitic; fosta col. Létay
 4.0.0.2mărgea - piese din aramă; datare repertoriu: eneolitic; fosta col. Létay
 Bibliografie:
1. Müller, H., Korrbl. VSL, II, 1888, p.16 - 17
2. Téglás, G., OTTÉ, XIII, 1888, p.73, 41
3. , SzNMÉ, I, 1890, p.50 - 51
4. Téglás, J., AÉ, XXXIV, 1914, 56
5. Téglás, J., AÉ, XXXV, 1915, p.124
6. Nestor, I., Stand, BerRGK, 22, 1933, 1932, p.137, n. 546, fig. 30
7. Roska, M., Rep., 1942, p.248 - 249, nr. 59

 Punct 5. Pe locul "După grădini" (Kertmege).
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 5.0.1depozit - Mare depozit de bronzuri, împărţit la scurt timp la diferite muzee din Transilvania şi Ungaria prin achiziţionare. Au ajuns obiecte şi în col. E.Orosz (Cluj). Unitatea depozitului a fost total afectată şi multe obiecte s-au pierdut.; datare repertoriu: bronz final
 5.0.1.1topor - din cupru, cu tăişurile în cruce; datare repertoriu: perioada de tranziţie la epoca bronzului
 5.0.1.2turtă - 5 fragmente; datare repertoriu: bronz final, 1887; Muz. Sibiu
 5.0.1.3celt - 17 întregi şi fragmente; Muz. Sibiu (1), Muz. Sf. Gheorghe (13 şi fragmente), fosta col. Dindár (2), col. A. Thorockay (1).; datare repertoriu: bronz final, 1887; Sibiu, Sf.Gheorghe, col.Dindár, col.A.Thorockay
 5.0.1.4fierăstrău - 5 fragmente de lame; datare repertoriu: bronz final, 1887; Muz. Sibiu
 5.0.1.5cuţit - lame (sau pumnal); datare repertoriu: bronz final, 1887; Muz. Sibiu
 5.0.1.6brăţară - 3 întregi, dintre care una cu patru muchii, una plată, 3 fragmente; Muz. Sibiu (brăţara cu 4 muchii), Muz. Sf. Gheorghe (brăţara plată, 3 fragmente), Muz. Déri (brăţări şi fragmente), col. A. Thorockay (1).; datare repertoriu: bronz final, 1887; Sibiu, Sf.Gh., Déri, col. A.Thorockay
 5.0.1.7inel - unul fragmentar din sârmă; datare repertoriu: bronz final, 1887; Sibiu
 5.0.1.8seceră - 6 fragmente, una întreagă cu buton, una cu mâner cu limbă; Muz. Sibiu (5 fragmente), Muz. Sf.Gheorghe (seceră cu mâner cu limbă), Muz. Déri (?), col. A.Thorockay (un fragment).; datare repertoriu: bronz final, 1887; Sibiu, Sf.Gheorghe, Déri, col. A.Thorockay
 5.0.1.9topor - unul cu aripioare; datare repertoriu: bronz final, 1887; Sf.Gheorghe
 5.0.1.10fierăstrău - mai multe piese; Muz. Sf. Gheorghe (1), Muz. Déri - Debreţin (?); datare repertoriu: bronz final, 1887; Sf.Gheorghe, Déri
 5.0.1.11fibulă - de tip passementerie; datare repertoriu: bronz final, 1887; Muz. Sf.Gheorghe
 5.0.1.12sabie - fragmente din mai multe piese; datare repertoriu: bronz final, 1887; Sf.Gheorghe, Déri
 5.0.1.13placă - 2 plăci "cu creste", lucrate au repoussé; datare repertoriu: bronz final, 1887; Muz. Sf.Gheorghe
 5.0.1.14centură - 3 fragmente; datare repertoriu: bronz final, 1887; Muz. Sf.Gheorghe
 5.0.1.15vas - fragmente dintr-un vas din bronz; datare repertoriu: bronz final; Muz. Sf.Gheorghe (pierdute în 1944)
 5.0.1.16cuţit - 44 piese; datare repertoriu: bronz final, 1887; Muz. Déri - Debreţin
 5.0.1.17vârf de lance - mai multe piese; datare repertoriu: bronz final, 1887; Muz. Déri - Debreţin
 5.0.1.18verigă - 2, dintre care una plată; Muz. Sf. Gheorghe (veriga plată), col. A.Thorockay (1); datare repertoriu: bronz final, 1887; Sf.Gheorghe, col. A.Thorockay
 Bibliografie:
1. Müller, H., Korrbl. VSL, II, 1888, p.16 - 17
2. Téglás, G., OTTÉ, XIII, 1888, p.73, 41
3. , SzNMÉ, I, 1890, p.50 - 51
4. Téglás, J., AÉ, XXXIV, 1914, 56
5. Téglás, J., AÉ, XXXV, 1915, p.124
6. Nestor, I., Stand, BerRGK, 22, 1933, 1932, p.137, n. 546, fig. 30
7. Roska, M., Rep., 1942, p.248 - 249, nr. 59

 Punct 6. În partea satului de pe malul stâng al Arieşului, pe înălţimea "Cetatea Babei" (Bábavár, cota 546, unde e amintită o fortificaţie).
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 6.0.1neprecizat; datare repertoriu: epoca romană
 6.0.1.1cărămidă - mai multe exemplare; datare repertoriu: epoca romană
 6.0.1.2ceramică - fragmente; datare repertoriu: epoca romană
 6.0.1.3vârf de lance - din fier; datare repertoriu: epoca romană
 6.0.1.4monedă - piese de la Vespasian şi Severi; datare repertoriu: epoca romană
 Bibliografie:
1. Orban, B., Székelyföld, V, 1871, p.161
2. Gooss, C., Chronik, 1876, p.92, 111
3. Téglás, G., Földr. Közl., XVIII, 1890, p.343
4. Téglás, J., AÉ, XXXIV, 1914, p.57
5. Marţian, I., Rep., 1920, p.442

+ Corpadea, com. Apahida Cluj Corpadea, com. Apahida, jud. Cluj bronz timpuriu; eneolitic; epoca bronzului; epoca bronzului sau epoca fierului; epoca romană   Map it  
+ Cubleşu Someşan, com. Panticeu Cluj Cubleşu Someşan, com. Panticeu, jud. Cluj bronz timpuriu; eneolitic; epoca medievală timpurie; epoca migraţiilor; neprecizată   Map it  
+ Dăbâca, com. Dăbâca Cluj Dăbâca, jud. Cluj bronz final; bronz timpuriu; epoca bronzului; epoca medievală; preistorie   Map it  
+ Dârja, com. Panticeu Cluj Dârja, jud. Cluj neolitic   Map it  
+ Dej, com. Dej Cluj Dej, jud. Someş epoca bronzului; epoca medievală timpurie; epoca migraţiilor; epoca romană; neolitic; neolitic, eneolitic, bronz; neprecizată; preistorie   Map it  
+ Dezmir, com. Apahida Cluj Dezmir, jud. Cluj eneolitic; epoca bronzului; epoca romană; Hallsatt sau Latene; Hallstatt; Hallstatt sau La Tene; neolitic   Map it  
+ Diviciorii Mici, com. Sânmărtin Cluj Diviciorii Mici, com. Sânmărtin, jud. Someş bronz / fier; neolitic   Map it  
+ Dorolţu, com. Aghireşu Cluj Dorolţu, com. Aghireşu, jud. Cluj bronz timpuriu; Hallstatt; neolitic   Map it  
+ Dretea, com. Mănăstireni Cluj Dretea, com. Mănăstireni, jud. Cluj epoca romană   Map it  
+ Dumbrava, com. Căpuşu Mare Cluj Dumbrava, jud. Cluj epoca romană   Map it  
+ Elciu, com. Recea-Cristur Cluj Elciu, com. Recea-Cristur, jud. Someş nedeterminată   Map it  
+ Făgetu Ierii, com. Iara Cluj Făgetu Ierii, com. Iara, jud. Turda epoca romană   Map it  
+ Feiurdeni, com. Chinteni Cluj Feiurdeni, jud. Cluj bronz final; eneolitic; Hallstatt   Map it  
+ Feldioara, com. Cătina Cluj Feldioara, com. Cătina, jud. Cluj bronz final; eneolitic; epoca bronzului; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Feleacu, com. Feleacu Cluj Feleacu, jud. Cluj epoca romană; nedeterminată; neolitic   Map it  
+ Fizeşu Gherlii, com. Fizeşu Gherlii Cluj Fizeşul Gherlei, jud. Someş bronz final; epoca bronzului; epoca romană; La Tene sau epoca romană; neolitic; neprecizată; sf. bronz şi începutul epocii fierului; sfârşitul epocii bronzului - începutul Hallstatt   Map it  
+ Floreşti, com. Floreşti Cluj Floreşti, jud. Cluj epoca migraţiilor; epoca romană   Map it  
+ Frata, com. Frata Cluj Frata, jud. Cluj neolitic sau epoca bornzului   Map it  
+ Fundătura, com. Iclod Cluj Fundătura, com. Iclod, jud. Someş bronz final; epoca migraţiilor; neolitic   Map it  
+ Gădălin, com. Jucu Cluj Gădălin, jud. Cluj neolitic; preistorie   Map it  
+ Gârbău, com. Gârbău Cluj Gârbău, com. Gârbău, jud. Cluj bronz timpuriu; eneolitic; epoca bronzului; epoca romană; Hallstatt; neolitic; neprecizată; preistorie   Map it  
+ Gheorghieni, com. Feleacu Cluj Gheorghieni, com. Feleacu, jud. Cluj epoca bronzului; epoca romană   Map it  
+ Gherla, com. Gherla Cluj Gherla, jud. Someş bronz final; epoca bronzului; epoca greacă, romană; epoca romană; Hallstatt; La Tene; neolitic; neolitic final, bronz timpuriu; neolitic, bronz; neolitic, bronz timpuriu; neolitic, bronz, Hallstatt, La Tene; neolitic, bronz, Hallstatt, La Tene, romană; neolitic, perioda de tranziţie la epoca bronzului; neolitic, tranziţie bronz; neprecizată; perioada de tranziţie la epoca bronz; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Map it  
+ Ghirişu Român, com. Mociu Cluj Ghirişu Român, com. Mociu, jud. Cluj epoca bronzului   Map it  
+ Gilău, com. Gilău Cluj Gilău, jud. Cluj bronz timpuriu; eneolitic; epoca bronzului; epoca romană; neolitic   Map it  
+ Giula, com. Borşa Cluj Giula, com. Borşa, jud. Cluj Hallstatt   Map it  
+ Gligoreşti, com. Luna Cluj Gligoreşti, com. Luna, jud. Turda epoca romană   Map it  
+ Guga, com. Căşeiu Cluj Guga, com. Căşeiu, jud. Someş bronz final   Map it  
+ Hăşdate, com. Gherla Cluj Hăşdate, com. Gherla, jud. Someş epoca romană; neolitic   Map it  
+ Hodişu, com. Puieni Cluj Hodişu, com. Puieni, jud. Cluj epoca romană; neprecizată   Map it  
+ Huedin, com. Huedin Cluj Huedin, jud. Cluj epoca bronzului; epoca migraţiilor   Map it  
+ Iacobeni, com. Ceanu Mare Cluj Iacobeni, com. Ceanu Mare, jud. Turda preistorie   Map it  
+ Iara, com. Iara Cluj Iara, com. Iara, jud. Turda bronz final; epoca bronzului; neolitic   Map it  
+ Iclod, com. Iclod Cluj Iclod, jud. Someş epoca romană; neprecizată   Map it  
+ Iclozel, com. Iclod Cluj Iclozel, com. Iclod, jud. Someş epoca romană; neolitic   Map it  
+ Jucu de Mijloc, com. Jucu Cluj Jucu de Mijloc, com. Jucu, jud. Cluj neolitic; neprecizată   Map it  
+ Jucu de Sus, com. Juc Cluj Jucu de Jos, com. Juc, jud. Cluj bronz final; bronz timpuriu; La Tene; neolitic; neolitic sau epoca bronzului; neprecizată; preistorie   Map it  
+ Jucu de Sus, com. Jucu Cluj Jucu de Sus, com. Jucu, jud. Cluj epoca bronzului; epoca romană; La Tene; neolitic   Map it  
+ Lacu, com. Geaca Cluj Lacu, com. Geaca, jud. Cluj bronz final; bronz timpuriu; neolitic   Map it  
+ Leghia, com. Aghireşu Cluj Leghia, com. Aghireşu, jud. Cluj neolitic   Map it  
+ Liteni, com. Săvădisla Cluj Litenii de Sus, com. Săvădisla, jud. Turda epoca medievală   Map it  
+ Livada, com. Iclod Cluj Livada, jud. Someş epoca romană; neolitic   Map it  
+ Lujerdiu, com. Corneşti Cluj Lujerdiu, jud. Someş bronz final; epoca romană   Map it  
+ Luna, com. Luna Cluj Luna, jud. Turda epoca romană   Map it  
1 2 3 4

'ARCHAEOLOGICAL REPERTORY OF ROMANIA' Archive Of The 'Vasile Parvan' Institute Of Archaeology - Site Location Index
Project manager: Şandric Bogdan. ASP & HTML Design: Cosmin Miu
Publishing date: 2003. Copyright: cIMeC - The Institute for Cultural Memory, 2018
Last update December 12nd, 2014