cIMeC Home Page Back to selection    'ARCHAEOLOGICAL REPERTORY OF ROMANIA' Archive Of The 'Vasile Parvan' Institute Of Archaeology - Site Location Index
- page 2 -

The outcome of the selection is of 71 localities
County: Braşov

Locality County Repertory location Epoch Repertory
files
On the map
+ Satu Nou, com. Hălchiu Braşov Satu Nou, com. Hălchiu, jud. Braşov bronz timpuriu; neolitic   Map it  
+ Săcele, com. Săcele Braşov Satulung, jud. Braşov epoca romană; neolitic; neprecizată; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Map it  
+ Săcele, com. Săcele Braşov Săcele, jud. Braşov epoca romană; neprecizată   Map it  
+ Săcele, com. Săcele Braşov Baciu, jud. Braşov epoca medievală   Map it  
+ Săcele, com. Săcele Braşov Turcheş, jud. Braşov epoca romană   Map it  
+ Sânpetru, com. Sânpetru Braşov Sînpetru, com. Sânpetru, jud. Braşov bronz timpuriu; epocă medievală; nedeterminată; neprecizată   Map it  
+ Şercaia, com. Şercaia Braşov Şercaia, com. Şercaia, jud. Făgăraş neolitic   Map it  
+ Şinca Nouă, com. Şinca Nouă Braşov Şinca nouă, jud. Făgăraş bronz timpuriu   Map it  
+ Şoarş, com. Şoarş Braşov Şoarş, com. Şoarş, jud. Făgăraş bronz final; epoca bronzului; epoca fierului; epoca romană; neprecizată; preistorie   Map it  
+ Şona, com. Mândra Braşov Şona, jud. Făgăraş bronz final; epoca migraţiilor; Hallstatt; La Tene   Map it  
+ Teliu, com. Teliu Braşov Ţeliu, jud. Trei Scaune epoca medievală; neprecizată   Map it  
+ Ticuşu Vechi, com. Ticuşu Braşov Ticuşu Vechi, jud. Târnava Mare neprecizată   Map it  
+ Timişu de Jos, com. Predeal Braşov Timişul de Jos, jud. Braşov epoca medievală; epocă medievală   Map it  
+ Ţara Bârsei Braşov Ţara Bîrsei, jud. Braşov eneolitic; neolitic    
+ Ungra, com. Ungra Braşov Ungra, jud. Târnava Mare bronz final; eneolitic; epoca medievală; epoca romană; Hallstatt; neolitic   Map it  
+ Vama Buzăului, com. Vama Buzăului Braşov Vama Buzăului, jud. Trei Scaune nedeterminată; neolitic   Map it  
+ Veneţia de Jos, com. Părău Braşov Veneţia de Jos, com. Părău, jud. Făgăraş epoca medievală   Map it  
+ Viscri, com. Buneşti Braşov Viscri, com. Buneşti, jud. Târnava Mare bronz final; epoca medievală; epoca romană   Map it  
+ Vulcan, com. Vulcan Braşov Vulcan, jud. Braşov epoca bronzului timpuriu; epoca medievală   Map it  
< - > Zărneşti, com. Zărneşti Braşov Zărneşti, jud. Braşov epoca bronzului; epoca medievală; epoca romană; neprecizată   Map it  

 Zărneşti, com./oraş Zărneşti (denumire repertoriu: Zărneşti sau Zerneşti, Zernest, jud. Braşov)

 Punct 1. La Peştera "Moara Dracului"
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 1.0.0.1unealtă - Unelte; Nu se face nici o precizare.; datare repertoriu: neprecizată; cultura: neprecizată
 Bibliografie:
1. Roska, M., Rep., 1942, p.310, nr. 16

 Punct 2. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 2.0.0.1vârf de lance - Vârf de lance de bronz, lung de 15 cm.; datare repertoriu: epoca bronzului; Muz. Braşov
 Bibliografie:
1. Informaţie V. Zirra

 Punct 3. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Nu există urme romane în această localitate.
 Descoperiri:
 3.0.0.1inscripţie - Cele două inscripţii amintite în literatura mai veche sunt de la Cerneţ, lângă Turnu Severin (CIL, III, 1586-1587).; datare repertoriu: epoca romană
 3.0.0.2vas - Vas de bronz, cu trei picioare; În realitate, vasul a fost găsit pe dealurile din apropierea localităţii Codlea.; datare repertoriu: epoca medievală, 1847
 Bibliografie:
1. Hene, Fr. X., Beiträge, p.74
2. Neigebaur J.F., Dacien, 1851, p.281-282
3. Ackner, M. J., JCC, 1856, p.33-34
4. Ipoly, A., AK, II, 1861, p.251
5. , Programm Kronstadt, 61, 1860, p.8
6. Bielz, E. A., JSKV, XIX, 1899, p.8
7. Sulică, N., An.Brasov, XLVII, 1910-1911, p.27
8. Simu, T., AO, VII, 1928, p.105-106
9. Podea, I., Mon.Braşov, I, p.35

+ Zizin, com. Tărlungeni Braşov Zizin, com. Tărlungeni, jud. Braşov epoca bronzului   Map it  
1 2

'ARCHAEOLOGICAL REPERTORY OF ROMANIA' Archive Of The 'Vasile Parvan' Institute Of Archaeology - Site Location Index
Project manager: Şandric Bogdan. ASP & HTML Design: Cosmin Miu
Publishing date: 2003. Copyright: cIMeC - The Institute for Cultural Memory, 2019
Last update December 12nd, 2014