cIMeC Home Page Back to selection    'ARCHAEOLOGICAL REPERTORY OF ROMANIA' Archive Of The 'Vasile Parvan' Institute Of Archaeology - Site Location Index
- page 2 -

The outcome of the selection is of 71 localities
County: Braşov

Locality County Repertory location Epoch Repertory
files
On the map
+ Satu Nou, com. Hălchiu Braşov Satu Nou, com. Hălchiu, jud. Braşov bronz timpuriu; neolitic   Map it  
< - > Săcele, com. Săcele Braşov Satulung, jud. Braşov epoca romană; neolitic; neprecizată; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Map it  

 Săcele, com./oraş Săcele (denumire repertoriu: Satulung sau Hosszúfalu, Langendorf, jud. Braşov)

 Punct 1. Neprecizat
Tip sit: tezaur
 Descoperiri:
 1.0.1tezaur - Tezaur compus din 40 de piese.; datare repertoriu: epoca romană
 1.0.1.1nucleu - Nucleu din obsidian; datare repertoriu: neolitic; Muz. Budapesta
 1.0.1.2monedă - Denar roman republican din anii 150-125; datare repertoriu: neprecizată
 1.0.1.3opaiţ - Opaiţ de lut; datare repertoriu: epoca romană; Muz. Sibiu
 1.0.1.4monedă - 40 de piese dintre anii 106 şi 75 î. Chr., cele mai numeroase fiind cele de la Vespasian.; datare repertoriu: epoca romană
 Bibliografie:
1. Kuzsinszky, B., AÉ, IX, 1889, p.251 - 254 (Şapte sate - Hétfalu)
2. Pârvan, V., Getica, 1926, p.612, nr. 1 (Şapte sate - Hétfalu)
3. Roska, M., Rep., 1942, p.109, nr. 65
4. , Polit.ujd., 1869, p.2
5. Informaţie V. Zirra
6. Roska, M., AÉ, XLVII, 1934, p.152

 Punct 2. La poalele "Muntelui ascuţit" (Hegyeshegy).
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 2.0.0.1topor - Topor de piatră, în formă de migdală; datare repertoriu: perioada de tranziţie la epoca bronzului; cultura: Coţofeni, 1893; Muz. Sf. Gheorghe
 Bibliografie:
1. Roska, M., Közl., I, 1941, p.60
2. Roska, M., Rep., 1942, p.109, nr. 65

 Punct 3. Înălţimea numită "Cetate" (Vár), aflată între pâraiele Garcin şi Tărlungeni (Tatrang).
Tip sit: fortificaţie
 Descoperiri:
 3.1aşezare fortificată - Cetate înconjurată de şanţ. Lipsesc cercetările.; datare repertoriu: neprecizată
 Bibliografie:
1. Orbán, B., Székelyföld, VI, 1873, p.177-178, 184
2. Könyöki, J., Nagy, G., Középkori várak, 1905, p.282
3. Marţian, I., Rep., 1920, p.610
4. Roska, M., Rep., 1942, p.109, nr. 65

+ Săcele, com. Săcele Braşov Săcele, jud. Braşov epoca romană; neprecizată   Map it  
+ Săcele, com. Săcele Braşov Baciu, jud. Braşov epoca medievală   Map it  
+ Săcele, com. Săcele Braşov Turcheş, jud. Braşov epoca romană   Map it  
+ Sânpetru, com. Sânpetru Braşov Sînpetru, com. Sânpetru, jud. Braşov bronz timpuriu; epocă medievală; nedeterminată; neprecizată   Map it  
+ Şercaia, com. Şercaia Braşov Şercaia, com. Şercaia, jud. Făgăraş neolitic   Map it  
+ Şinca Nouă, com. Şinca Nouă Braşov Şinca nouă, jud. Făgăraş bronz timpuriu   Map it  
+ Şoarş, com. Şoarş Braşov Şoarş, com. Şoarş, jud. Făgăraş bronz final; epoca bronzului; epoca fierului; epoca romană; neprecizată; preistorie   Map it  
+ Şona, com. Mândra Braşov Şona, jud. Făgăraş bronz final; epoca migraţiilor; Hallstatt; La Tene   Map it  
+ Teliu, com. Teliu Braşov Ţeliu, jud. Trei Scaune epoca medievală; neprecizată   Map it  
+ Ticuşu Vechi, com. Ticuşu Braşov Ticuşu Vechi, jud. Târnava Mare neprecizată   Map it  
+ Timişu de Jos, com. Predeal Braşov Timişul de Jos, jud. Braşov epoca medievală; epocă medievală   Map it  
+ Ţara Bârsei Braşov Ţara Bîrsei, jud. Braşov eneolitic; neolitic    
+ Ungra, com. Ungra Braşov Ungra, jud. Târnava Mare bronz final; eneolitic; epoca medievală; epoca romană; Hallstatt; neolitic   Map it  
+ Vama Buzăului, com. Vama Buzăului Braşov Vama Buzăului, jud. Trei Scaune nedeterminată; neolitic   Map it  
+ Veneţia de Jos, com. Părău Braşov Veneţia de Jos, com. Părău, jud. Făgăraş epoca medievală   Map it  
+ Viscri, com. Buneşti Braşov Viscri, com. Buneşti, jud. Târnava Mare bronz final; epoca medievală; epoca romană   Map it  
+ Vulcan, com. Vulcan Braşov Vulcan, jud. Braşov epoca bronzului timpuriu; epoca medievală   Map it  
+ Zărneşti, com. Zărneşti Braşov Zărneşti, jud. Braşov epoca bronzului; epoca medievală; epoca romană; neprecizată   Map it  
+ Zizin, com. Tărlungeni Braşov Zizin, com. Tărlungeni, jud. Braşov epoca bronzului   Map it  
1 2

'ARCHAEOLOGICAL REPERTORY OF ROMANIA' Archive Of The 'Vasile Parvan' Institute Of Archaeology - Site Location Index
Project manager: Şandric Bogdan. ASP & HTML Design: Cosmin Miu
Publishing date: 2003. Copyright: cIMeC - The Institute for Cultural Memory, 2019
Last update December 12nd, 2014