cIMeC Home Page Înapoi la SELECŢIE    Arhiva REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL ROMÂNIEI a Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" - Index de locuri
- pagina 2 -

Rezultatul selecţiei este de 71 de localităţi
Judeţ: Braşov

Localitate Judeţ Localizare repertoriu Epoca Fişe de
repertoriu
Afişare hartă
+ Satu Nou, com. Hălchiu Braşov Satu Nou, com. Hălchiu, jud. Braşov bronz timpuriu; neolitic   Afişează  
+ Săcele, com. Săcele Braşov Satulung, jud. Braşov epoca romană; neolitic; neprecizată; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Afişează  
+ Săcele, com. Săcele Braşov Săcele, jud. Braşov epoca romană; neprecizată   Afişează  
+ Săcele, com. Săcele Braşov Baciu, jud. Braşov epoca medievală   Afişează  
+ Săcele, com. Săcele Braşov Turcheş, jud. Braşov epoca romană   Afişează  
+ Sânpetru, com. Sânpetru Braşov Sînpetru, com. Sânpetru, jud. Braşov bronz timpuriu; epocă medievală; nedeterminată; neprecizată   Afişează  
+ Şercaia, com. Şercaia Braşov Şercaia, com. Şercaia, jud. Făgăraş neolitic   Afişează  
+ Şinca Nouă, com. Şinca Nouă Braşov Şinca nouă, jud. Făgăraş bronz timpuriu   Afişează  
< - > Şoarş, com. Şoarş Braşov Şoarş, com. Şoarş, jud. Făgăraş bronz final; epoca bronzului; epoca fierului; epoca romană; neprecizată; preistorie   Afişează  

 Şoarş, com./oraş Şoarş (denumire repertoriu: Şoarş sau Sáros, Scharosch, Nagysáros, Schoarsch, com. Şoarş, jud. Făgăraş)

 Punct 1. Neprecizat
Tip sit: depozit

Observatii: Adesea este indicată localitatea de provenienţă a acestui depozit comuna Şaroşu pe Târnavă
 Descoperiri:
 1.0.1depozit - Depozit de bronzuri, depus în două coifuri conice din bronz de caracter italic.; datare repertoriu: bronz final, 1850
 1.0.1.1coif - două piese conice de tip italic, din bronz; datare repertoriu: epoca bronzului, 1850; Muzeul Sibiu, Muzeul Şt.Nat. Sibiu, col.privată Hanovra, Germania
 1.0.1.2celt - 30 de exemplare; datare repertoriu: epoca bronzului, 1850; Muzeul Sibiu, Muzeul Şt.Nat. Sibiu, col.privată Hanovra, Germania
 1.0.1.3lance - două vârfuri; datare repertoriu: epoca bronzului, 1850; Muzeul Sibiu, Muzeul Şt.Nat. Sibiu, col.privată Hanovra, Germania
 1.0.1.4măciucă - sferică, de buzdugan; datare repertoriu: epoca bronzului, 1850; Muzeul Sibiu, Muzeul Şt.Nat. Sibiu, col.privată Hanovra, Germania
 1.0.1.5seceră; datare repertoriu: epoca bronzului, 1850; Muzeul Sibiu, Muzeul Şt.Nat. Sibiu, col.privată Hanovra, Germania
 Bibliografie:
1. Kenner F., AÖG, XXIX, 1863, p.320
2. Goos, C., Chronik, p.50
3. Ipoly, A., AK, II, 1861, p.247-248
4. Müller F., AVSL, III, 1858, p.336-337, 378-379, da
5. Gooss C., AVSL, 13, 1876, p.471, 476, 530, da
6. Neigebauer J.F., Dacien, p.275
7. Pârvan V., Getica, p.385, 399
8. Roska M., Rep, p.260, nr. 86
9. Horedt K., MBBM, 9-10, 1944, p.98, 108
10. Tocilescu Gr., Dacia, p.801, 804, 821, 824, 842
11. Hampel I., Trouvailles, p.96
12. Téglás, G, OTTÉ, XII, 1887, p.198
13. Téglás, G, AÉ, XII, 1892, p.406
14. Bielz E., JSKV, XIX, 1899, p.10
15. Marţian I., Rep, p.651
16. Roska M., Mannus, XXIV, 1932, p.546
17. Merhart, G., BRGK, 11-12, 1940, p.8

 Punct 2. La cca. 5 km. vest de sat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 2.0.0.1ceramică - 30 de exemplare; datare repertoriu: preistorie; Muzeul Sibiu
 Bibliografie:
1. fişă repertoriu Horedt K.
2. Informaţie K. Horedt

 Punct 3. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 3.0.0.1vârf - vârfuri de săgeţi; datare repertoriu: epoca bronzului
 3.0.0.2vârf - vârfuri de lănci; datare repertoriu: epoca bronzului
 3.0.0.3spadă; datare repertoriu: epoca bronzului
 3.0.0.4seceră - mai multe seceri; datare repertoriu: epoca bronzului
 3.0.0.5obiect de podoabă - număr neprecizat; datare repertoriu: epoca bronzului
 Bibliografie:
1. Neigebaur J.F., Dacien, p.275
2. Ackner M.J., JCC, 1856, p.29

 Punct 4. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 4.0.0.1celt - trei exemplare; datare repertoriu: bronz final; Muzeul Sibiu, achiziţionate în 1835 şi 1836
 Bibliografie:
1. Neigebaur J.F., Dacien, p.275
2. Hampel J., Trouvailles, p.96
3. Informaţie M. Petrescu-Dâmboviţa

 Punct 5. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 5.0.0.1fibulă - fragment din bronz; datare repertoriu: epoca fierului
 Bibliografie:
1. Neigebauer J.F., Dacien, AVSL, p.275
2. Ackner M.J., JCC, 1856, p.29
3. Müller F., AVSL, 3, 1858, p.336-337
4. Hampel I., Trouvailles, p.96

 Punct 6. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 6.0.0.1berbece - număr neprecizat; datare repertoriu: neprecizată; Muzeul Sibiu
 Bibliografie:
1. Arneth J., Sb.Ak.Wien, 6, 1851, p.289, nr. 43, 45, 46, 48

 Punct 7. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 7.0.0.1candelabru - două vârfuri din bronz; datare repertoriu: epoca romană
 Bibliografie:
1. Neigebaur J.F., Dacien, p.275

 Punct 8. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 8.0.0.1monedă - piese romane; datare repertoriu: epoca romană
 Bibliografie:
1. Ackner J., JCC, 1856, p.29

 Punct 9. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: aceleaşi cu ale lui Ackner??
 Descoperiri:
 9.0.0.1monedă - imperiale; datare repertoriu: epoca romană
 Bibliografie:
1. Vass J., Erdely, p.153

 Punct 10. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 10.0.0.1fibulă - cu picior îndoit; Se pare că nu se află la Muzeul din Sibiu, se pune întrebarea dacă nu este aceeaşi cu cea de la Ungureni.; datare repertoriu: neprecizată
 Bibliografie:
1. Almgren O., Fibelformen, p.190
2. Horedt K., AISC, 4, 1941-1943, p.170
3. Almgren O., Fibelformen, p.190

+ Şona, com. Mândra Braşov Şona, jud. Făgăraş bronz final; epoca migraţiilor; Hallstatt; La Tene   Afişează  
+ Teliu, com. Teliu Braşov Ţeliu, jud. Trei Scaune epoca medievală; neprecizată   Afişează  
+ Ticuşu Vechi, com. Ticuşu Braşov Ticuşu Vechi, jud. Târnava Mare neprecizată   Afişează  
+ Timişu de Jos, com. Predeal Braşov Timişul de Jos, jud. Braşov epoca medievală; epocă medievală   Afişează  
+ Ţara Bârsei Braşov Ţara Bîrsei, jud. Braşov eneolitic; neolitic    
+ Ungra, com. Ungra Braşov Ungra, jud. Târnava Mare bronz final; eneolitic; epoca medievală; epoca romană; Hallstatt; neolitic   Afişează  
+ Vama Buzăului, com. Vama Buzăului Braşov Vama Buzăului, jud. Trei Scaune nedeterminată; neolitic   Afişează  
+ Veneţia de Jos, com. Părău Braşov Veneţia de Jos, com. Părău, jud. Făgăraş epoca medievală   Afişează  
+ Viscri, com. Buneşti Braşov Viscri, com. Buneşti, jud. Târnava Mare bronz final; epoca medievală; epoca romană   Afişează  
+ Vulcan, com. Vulcan Braşov Vulcan, jud. Braşov epoca bronzului timpuriu; epoca medievală   Afişează  
+ Zărneşti, com. Zărneşti Braşov Zărneşti, jud. Braşov epoca bronzului; epoca medievală; epoca romană; neprecizată   Afişează  
+ Zizin, com. Tărlungeni Braşov Zizin, com. Tărlungeni, jud. Braşov epoca bronzului   Afişează  
1 2

Arhiva REPERTORIUL ARHEOLOGIC AL ROMÂNIEI a Institutului de Arheologie "Vasile Pârvan" - Index de locuri
Responsabil de proiect: Şandric Bogdan. Proiectare ASP şi HTML: Cosmin Miu
Data publicării: 2003. Copyright: cIMeC - Institutul de Memorie Culturală, 2020
Ultima actualizare 12 Decembrie 2014