cIMeC Home Page Back to selection    'ARCHAEOLOGICAL REPERTORY OF ROMANIA' Archive Of The 'Vasile Parvan' Institute Of Archaeology - Site Location Index
- page 2 -

The complete list of the localities (2107 localities)

Locality County Repertory location Epoch Repertory
files
On the map
+ Draşov, com. Şpring Alba Draşov, jud. Sibiu La Tene; neolitic, bronz timpuriu   Map it  
+ Dumbrava, com. Unirea Alba Limba, com. Unirea, jud. Alba epoca romană; La Tene; neo-eneolitic; neolitic   Map it  
+ Dumitra, com. Sântimbru Alba Dumitra, jud. Alba bronz final   Map it  
+ Făget, com. Valea Lungă Alba Făget, jud. Târnava Mică bronz final; epoca bronzului; neprecizată   Map it  
+ Fărău, com. Fărău Alba Fărău, jud. Alba La Tene   Map it  
+ Feisa, com. Jidvei Alba Feisa, com. Jidvei, jud. Târnava Mică epoca migraţiilor   Map it  
+ Galda de Jos, com. Galda de Jos Alba Galda de Jos, jud. Alba epoca romană; La Tene; neolitic   Map it  
+ Gârbova, com. Gârbova Alba Gîrbova, jud. Sibiu epoca bronzului; epoca bronzului timpuriu; epoca medievală; epoca medievală timpurie; epoca romană; Hallstatt; La Tene; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Gârbova de Jos, com. Aiud Alba Gârbova de Jos, com. Aiud, jud. Alba bronz timpuriu; epoca medievală   Map it  
+ Gârbova de Sus, com. Aiud Alba Gârbova de Sus, com. Aiud, jud. Alba bronz final; bronz timpuriu; epoca bronzului; epoca romană   Map it  
+ Geoagiu de Sus, com. Stremţ Alba Geoagiu de Sus, com. Stremţ, jud. Alba epoca romană; La Tene   Map it  
+ Geomal, com. Stremţ Alba Geomal, com. Stremţ, jud. Alba epoca romană   Map it  
+ Glod, com. Almaşu Mare Alba Glod, jud. Hunedoara epoca bronzului timpuriu; neprecizată; preistorie   Map it  
+ Glogoveţ, com. Valea Lungă Alba Glogoveţ, com. Valea Lungă, jud. Târnava Mică bronz timpuriu; epoca medievală; neprecizată   Map it  
+ Gura Arieşului, com. Lunca Mureşului Alba Gura Arieşului, com. Lunca Mureşului, jud. Turda bronz final   Map it  
+ Hăpria, com. Ciugud Alba Hăpria, com. Ciugud, jud. Alba epoca romană   Map it  
+ Heria, com. Fărău Alba Heria, com. Fărău, jud. Alba epoca bronzului; epoca migraţiilor; La Tene   Map it  
+ Hopârta, com. Hopârta Alba Hopârta, jud. Alba epoca romană   Map it  
+ Ighiu, com. Ighiu Alba Ighiu, jud. Alba epoca romană   Map it  
+ Inoc, com. Unirea Alba Inoc, com. Unirea, jud. Turda epoca migraţiilor   Map it  
+ Inuri, com. Vinţu de Jos Alba Inuri, jud. Alba epoca romană; La Tene; preistorie   Map it  
+ Izvoarele, com. Blaj Alba Ciufud, com. Blaj, jud. Târnava Mică epoca bronzului   Map it  
+ Izvoarele, com. Livezile Alba Izvoarele, com. Livezile, jud. Turda epoca bronzului timpuriu; neolitic   Map it  
+ Izvoru Ampoiului, com. Zlatna Alba Valea Dosului, jud. Alba epoca romană   Map it  
+ Jidvei, com. Jidvei Alba Jidveiu, jud. Târnava Mică epoca medievală timpurie; epoca romană; Hallstatt; neolitic   Map it  
+ Laz, com. Săsciori Alba Laz, com. Săsciori, jud. Alba neprecizată   Map it  
+ Livezile, com. Livezile Alba Cacova, jud. Alba bronz timpuriu; bronz timpuriu /epoca bronzului; bronz timpuriu/epoca bronzului; eneolitic; epoca bronzului; epoca romană; Hallstatt; nedeterminată; neolitic; sfârşitul epocii bronzului   Map it  
+ Lopadea Veche, com. Mirăslău Alba Lopadea Veche, com. Mirăslău, jud. Alba epoca bronzului; epoca migraţiilor; La Tene   Map it  
+ Lunca Mureşului, com. Lunca Mureşului Alba Lunca Mureşului, jud. Turda epoca romană   Map it  
+ Lupşa, com. Lupşa Alba Lupşa, jud. Turda epoca romană   Map it  
+ Mănărade, com. Blaj Alba Mănărade, jud. Târnava Mică bronz timpuriu; epoca bronzului; epoca romană; La Tene; neolitic   Map it  
+ Medveş, com. Fărău Alba Medveş, com. Fărău, jud. Târnava Mică epoca romană; Hallstatt   Map it  
+ Meşcreac, com. Rădeşti Alba Meşcreac, com. Rădeşti, jud. Alba bronz final; bronz timpuriu; La Tene   Map it  
+ Miceşti, com. Alba Iulia Alba Miceşti, com. Alba Iulia, jud. Alba epoca romană   Map it  
+ Mihalţ, com. Mihalţ Alba Mihalţ, jud. Alba epoca bronzului; epoca migraţiilor; epoca romană; neolitic   Map it  
+ Mirăslău, com. Mirăslău Alba Mirăslău, jud. Alba Hallstatt; La Tene; nedeterminată   Map it  
+ Nădăştia, com. Almaşu Mare Alba Nădăştia, com. Almaşu Mare, jud. Hunedoara epoca dacică   Map it  
+ neprecizată Alba Sebeş (fosta plasă), jud. Alba La Tene    
+ neprecizată Alba Alba, jud. Alba bronz final; epoca bronzului târziu; epoca migraţiilor; epoca romană; La Tene; sfârşitul epocii romane sau epoca migraţiilor    
+ Noşlac, com. Noşlac Alba Noşlac, jud. Alba Hallstatt   Map it  
+ Ocna Mureş, com. Ocna Mureş Alba Ocna Mureş, jud. Alba bronz final; bronz timpuriu; epoca fierului; epoca migraţiilor; epoca romană; La Tene; nedeterminată; neolitic; neolitic sau începutul epocii bronzului   Map it  
+ Ormeniş, com. Mirăslău Alba Ormeniş, com. Mirăslău, jud. Târnava Mică bronz final; epoca romană; La Tene; preistorie   Map it  
+ Păgida, com. Aiud Alba Păgida, jud. Alba bronz timpuriu; Hallstatt; începutul epocii fierului   Map it  
+ Pănade, com. Sâncel Alba Pănade, com. Sâncel, jud. Târnava Mică bronz timpuriu; Hallstatt; neprecizată   Map it  
+ Pătrângeni, com. Zlatna Alba Pătrîngeni, com. Zlatna, jud. Alba bronz timpuriu   Map it  
+ Pâclişa, com. Alba Iulia Alba Păclişa, jud. Alba epoca romană; nedeterminată   Map it  
+ Peţelca, com. Teiuş Alba Peţelca, jud. Alba epoca bronzului; epoca romană; Hallstatt; neolitic   Map it  
+ Pianu de Jos, com. Pianu Alba Pianu de Jos, com. Pianu, jud. Alba epoca bronzului; epoca medievală; epoca romană   Map it  
+ Poiana Vadului, com. Poiana Vadului Alba Neagra, com. Poiana Vadului, jud. Turda epoca romană   Map it  
< - > Poşaga de Sus, com. Poşaga Alba Poşaga de Sus, com. Poşaga, jud. Turda bronz final; La Tene III   Map it  

 Poşaga de Sus, com./oraş Poşaga (denumire repertoriu: Poşaga de Sus sau Felsőpodsága, com. Poşaga, jud. Turda)

 Punct 1. Pe malul pârâului satului.
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 1.0.1depozit - Depozit de bronzuri aflat într-o oală de lut. În diferite rânduri, acest depozit a fost indicat greşit ca provenind din alte localităţi: Potság, Poşaga de Jos, Poszag, Podsaga etc.; datare repertoriu: bronz final; Muz. Deva
 1.0.1.1brăţară - 7 întregi şi fragmentare, dintre care una decorată şi alta cu secţiune plan-convexă; datare repertoriu: bronz final, sf. sec. XIX; Muz. Deva
 1.0.1.2seceră - 4 cu limbă de mâner; datare repertoriu: bronz final, sf. sec. XIX; Muz. Deva
 1.0.1.3fierăstrău - lame, fragmente; datare repertoriu: bronz final, sf. sec. XIX; Muz. Deva
 1.0.1.4celt - doar tăişul; datare repertoriu: bronz final, sf. sec. XIX; Muz. Deva
 1.0.1.5cazan - din bronz, deformat; datare repertoriu: bronz final, sf. sec. XIX; Muz. Deva
 1.0.1.6pandantiv - mai multe piese; datare repertoriu: bronz final, sf. sec. XIX; Muz. Deva
 1.0.1.7obiect de podoabă - fragment, cu disc din sârmă; datare repertoriu: bronz final, sf. sec. XIX; Muz. Deva
 1.0.1.8buton - din bronz; datare repertoriu: bronz final, sf. sec. XIX; Muz. Deva
 1.0.1.9sârmă - pe care s-a înfăşurat la mijloc alta; datare repertoriu: bronz final, sf. sec. XIX; Muz. Deva
 Bibliografie:
1. Téglás, G., AÉ, VI, 1886, 148 - 151
2. Téglás, G., AÉ, XXI, 1901, p.239
3. Téglás, G., AÉ, XXII, 1902, p.402
4. Hampel, J., Bronzkor, II, 1892, p.119
5. Marţian, I., Rep., 1920, p.527
6. Gooss, C., Chronik, 1876, p.46
7. Pârvan, V., Getica, 1926, p.410, 440, 450, 687
8. Roska, M., EmlékkönyvSzNM, 1929, 270
9. Roska, M., Rep., 1942, p.89, nr. 59

 Punct 2. Neprecizat
Tip sit: neprecizat
 Descoperiri:
 2.0.1tezaur - Mic tezaur dacic de obiecte din argint.; datare repertoriu: La Tene III; cultura: dacică
 2.0.1.1fibulă - 2 cu noduri; lungime de 12,6 cm; datare repertoriu: La Tene III; cultura: dacică, 1843; Muz. Viena
 2.0.1.2lanţ - mic; datare repertoriu: La Tene III; cultura: dacică, 1843; Muz. Viena
 2.0.1.3pandantiv - mai multe piese; datare repertoriu: La Tene III, 1843; Muz. Viena
 2.0.1.4brăţară - spiralice cu extremităţi în formă de capete de şerpi; Amintite de C.Moisil.; datare repertoriu: La Tene III, 1843; Muz. Viena
 Bibliografie:
1. Arneth, J., Gold u. Silber, 1850, p.97
2. Gooss, C., Chronik, 1876, p.46
3. Gooss, C., AVSL, XIII, 1876, p.483, 508, 532
4. Seidl, I., AÖG, III, 1849, p.187
5. Tocilescu, Gr., Dacia, 1880, p.810, 822
6. Rómer, F., AÉ, VI, 1886, p.389
7. Rómer, F., AÉ, XII, 1892, p.410
8. Moisil, C., CrNA, IV, 1924, p.71
9. Rákoczy, S., BKL, XLIII, 1910, p.596 - 597
10. Pârvan, V., Getica, 1926, p.536, 551, 559
11. Popescu, D., Dacia, VII - VIII, 1937 - 1940, p.201

 Punct 3. Peştera de pe dealul "Belia".
Tip sit: neprecizat

Observatii: Nu s-au făcut cercetări.
 Descoperiri:
 Bibliografie:
1. Roska, M., Rep., 1942, p.89, nr. 59

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next pages

'ARCHAEOLOGICAL REPERTORY OF ROMANIA' Archive Of The 'Vasile Parvan' Institute Of Archaeology - Site Location Index
Project manager: Şandric Bogdan. ASP & HTML Design: Cosmin Miu
Publishing date: 2003. Copyright: cIMeC - The Institute for Cultural Memory, 2018
Last update December 12nd, 2014