cIMeC Home Page Back to selection    'ARCHAEOLOGICAL REPERTORY OF ROMANIA' Archive Of The 'Vasile Parvan' Institute Of Archaeology - Site Location Index
- page 7 -

The complete list of the localities (2107 localities)

Locality County Repertory location Epoch Repertory
files
On the map
< - > neprecizată Bihor Bihor (judeţ), jud. Bihor bronz final; eneolitic; epoca bronzului; La Tene; neprecizată; perioada prefeudală    

 neprecizată (denumire repertoriu: Bihor (judeţ) sau Bihárvármegye, jud. Bihor)

 Punct 1. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 1.0.0.1topor - din cupru, plat; datare repertoriu: eneolitic, 1900; Muz. Budapesta
 Bibliografie:
1. Hampel, J., AÉ, XXI, 1901, p.186

 Punct 2. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 2.0.0.1topor - din cupru, cu două tăişuri dispuse în cruce; datare repertoriu: eneolitic; Muz. Oradea
 Bibliografie:
1. Téglás, G., AÉ, XXXIII, 1913, p.307
2. Roska, M., Közl., II, 1942, p.30, nr. 28

 Punct 3. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 3.0.0.1topor - unul întreg din cupru şi un fragment dintr-un alt topor; datare repertoriu: neprecizată; Muz. Budapesta
 Bibliografie:
1. Roska, M., Közl., II, 1942, p.30, nr. 28

 Punct 4. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 4.0.0.1topor-ciocan - cu un singur tăiş şi cu două adâncituri circulare ca semn de atelier; datare repertoriu: neprecizată; col. liceului din Szabadka
 Bibliografie:
1. Gohl, Ö., AÉ, XV, 1895, 314
2. Roska, M., Közl., II, 1942, p.30, nr. 28

 Punct 5. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 5.0.0.1celt - fragment de celt din bronz; datare repertoriu: bronz final; Muz. Oradea
 Bibliografie:
1. Hampel, J., Bronzkor, II, 1892, p.15
2. Roska, M., Rep., p.41, nr. 115

 Punct 6. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 6.0.0.1celt - din bronz; datare repertoriu: bronz final, 1893; Muz. Budapesta
 Bibliografie:
1. Hampel, J., AÉ, XIII, 1893, p.449

 Punct 7. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 7.0.1depozit; datare repertoriu: bronz final; Muz. Oradea
 7.0.1.1celt - 5 celturi din bronz; datare repertoriu: epoca bronzului; Muz. Oradea
 7.0.1.2unealtă - o daltă, un fragment de seceră, un ciocan, 3 fragmente de lamă de fierăstrău (toate de bronz); datare repertoriu: bronz final; Muz. Oradea
 7.0.1.3armă - vârf de lance, 2 cuţite cu mâner; datare repertoriu: bronz final; Muz. Oradea
 7.0.1.4brăţară - una ornamentată, 5 prinse într-o verigă şi 4 fragmente de brăţări (toate de bronz); datare repertoriu: bronz final; Muz. Oradea
 Bibliografie:
1. Hampel, J., AÉ, XVI, 1896, 383-384
2. Nestor, I., Stand, 1933, p.134

 Punct 8. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 8.0.0.1ceaşcă - 4 ceşti din aur; datare repertoriu: bronz final; Antikencabinet, Viena
 Bibliografie:
1. , AK, V, 1865, p.31
2. Gooss, C., AVSL, XIII, 1876, p.501
3. Gooss, C., AVSL, XIV, 1877, p.64
4. Hampel, J., Bronzkor, 246
5. Childe, G.V., Danube, 1929, p.390
6. Nestor, I., Stand, 1933, p.123
7. Roska, M., Rep., 1942, p.41, nr. 115

 Punct 9. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 9.0.0.1brăţară - din aur, cu capetele în formă de semilună; datare repertoriu: La Tene
 Bibliografie:
1. Márton, L., ArchAÉologia Hungarica, XI, 1933, p.90

 Punct 10. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 10.0.0.1brăţară - 6 brăţări din bronz aurite cu capetele uşor îngroşate; de factură celtică; datare repertoriu: La Tene; Muz. Oradea
 Bibliografie:
1. informaţie Rusu, M.

 Punct 11. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 11.0.0.1ceramică - fragmente; de factură celtică; datare repertoriu: La Tene; Muz. Budapesta
 11.0.0.2brăţară - fragmente din sticlă, de factură celtică; datare repertoriu: La Tene; Muz. Budapesta
 11.0.0.3cuţit - din fier; de factură celtică; datare repertoriu: La Tene; Muz. Budapesta
 Bibliografie:
1. Hampel, J., AÉ, XIII, 1893, p.178
2. Roska, M., Rep., 1942, p.41, nr. 115
3. Roska, M., Közl., IV, 1944, p.54, nr. 15

 Punct 12. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 12.0.0.1monedă - imitaţii după tetradrahmele lui Filip; datare repertoriu: neprecizată; Muz. Budapesta
 Bibliografie:
1. , AÉ, IV, 1871, p.163
2. Gooss, C., AVSL, XIV, 1877, p.77
3. Téglás, G., UR, IX, 1889, p.325

 Punct 13. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 13.0.0.1coliere de mărgele - 10 coliere din calcedonie, sticlă, pastă, chihlimbar; Colierele provin din morminte daco-sarmate.; datare repertoriu: neprecizată; Muz. Oradea
 Bibliografie:
1. informaţie Rusu, M.

 Punct 14. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 14.0.0.1ceramică - 5 vase întregi de culoare cenuşie, ornamentate cu linii lustruite; datare repertoriu: neprecizată, sec. IV-V e.n.; Muz. Oradea
 Bibliografie:
1. informaţie Rusu, M.

 Punct 15. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 15.0.0.1fibulă - o pereche de fibule din argint, cu picior romboidal şi cu cap triunghiular, terminându-se cu trei butoane; Ar putea proveni de la Salca-Oradea.; datare repertoriu: perioada prefeudală, sec. V; Muz. Oradea
 Bibliografie:
1. Hampel, J., Alterthümer, II, 1905, 695-696
2. Török, G., Dólg., XII, 1936, p.140
3. informaţie Rusu, M.

 Punct 16. Neprecizat
Tip sit: neprecizat

Observatii: Fostul judeţ Bihor.
 Descoperiri:
 16.0.0.1cruciuliţă - din bronz; datare repertoriu: neprecizată, sec. XI; Muz. Budapesta
 Bibliografie:
1. , AÉ, XII, 1892, p.379
2. Hampel, J., Honfoglalás-kor, 1907, p.152

 Punct 17. În Pasul Crişurilor.
Tip sit: fortificaţie

Observatii: Fostul judeţ Bihor. Este menţionată o fortificaţie dintr-o epocă nedeterminată.
 Descoperiri:
 Bibliografie:
1. Rómer, F., Résultats, 1879, p.99

+ neprecizată Bihor Marghita (regiune), jud. Bihor eneolitic    
+ Olosig, com. Săcueni Bihor Olosig, com. Săcueni, jud. Bihor neolitic   Map it  
+ Oradea Bihor Episcopia Bihorului, jud. Bihor neolitic sau bronz   Map it  
+ Oradea, com. Oradea Bihor Oradea, jud. Bihor bronz final; eneolitic; epoca bronzului; epoca fierului; epoca medievală timpurie; epoca migraţiilor; epoca prefeudală; epoca romană; neolitic; neprecizată; perioada prefeudală   Map it  
+ Oşorhei, com. Oşorhei Bihor Oşorhei, com. Oşorhei, jud. Bihor epoca bronzului   Map it  
+ Otomani, com. Sălacea Bihor Otomani, com. Sălacea, jud. Sălaj bronz final; eneolitic; eneolitic, bronz; eneolitic, epoca bronzului; epoca bronzului; epoca fierului   Map it  
+ Palota, com. Sântandrei Bihor Palota, com. Sântandrei, jud. Bihor epoca romană   Map it  
+ Peştere, com. Aştileu Bihor Peştere, com. Aştileu, jud. Bihor neprecizată   Map it  
+ Petreu, com. Abrămuţ Bihor Petreu, com. Abrămuţ, jud. Bihor epoca bronzului; neprecizată; perioada prefeudală   Map it  
+ Răbăgani, com. Răbăgani Bihor Răbăgani, com. Răbăgani, jud. Bihor bronz final; epoca bronzului târziu   Map it  
+ Reghea, com. Viişoara Bihor Reghea, com. Viişoara, jud. Sălaj bronz final   Map it  
+ Roit, com. Sânnicolaul Român Bihor Roit, com. Sânnicolaul Român, jud. Bihor neolitic   Map it  
+ Roşiori, com. Roşiori Bihor Roşiori, jud. Bihor eneolitic; epoca bronzului   Map it  
+ Sacalasău, com. Derna Bihor Săcălaşău, com. Derna, jud. Bihor epoca romană; La Tene   Map it  
+ Salonta, com. Salonta Bihor Salonta, com. Salonta, jud. Bihor epoca bronzului; epoca romană   Map it  
+ Săcueni, com. Săcueni Bihor Săcueni, jud. Bihor bronz final; eneolitic; epoca bronzului (sf.); Hallstatt; La Tene; neolitic şi eneolitic; paleolitic   Map it  
+ Sălacea, com. Sălacea Bihor Sălacea, jud. Sălaj eneolitic; epoca bizantină; epoca bronzului; epoca medievală; La Tene; neolitic; neprecizată; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Map it  
+ Sălard, com. Sălard Bihor Sălard, jud. Bihor bronz final; eneolitic; neprecizată   Map it  
+ Sâniob, com. Ciuhoi Bihor Sâniob, com. Ciuhoi, jud. Bihor eneolitic; La Tene; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Sânmartin, com. Sânmartin Bihor Sânmartin, com. Sânmartin, jud. Bihor epoca bronzului   Map it  
+ Sânnicolau Român, com. Sânnicolau Român Bihor Sânnicolaul Român, jud. Bihor eneolitic   Map it  
+ Sântandrei, com. Sântandrei Bihor Sântandrei, com. Sântandrei, jud. Bihor epoca bronzului; epoca feudală; neolitic   Map it  
+ Sântimreu, com. Sălard Bihor Sântimreu, com. Sălard, jud. Bihor epoca feudală; neprecizată   Map it  
+ Sântion, com. Borş Bihor Sântion, com. Borş, jud. Bihor epoca bronzului; epoca bronzului, La Tene, epoca feudală; epoca feudală; epoca fierului; neprecizată   Map it  
+ Sârbi, com. Sârbi Bihor Sârbi, jud. Bihor eneolitic; neprecizată   Map it  
+ Sfârnaş, com. Ciuhoi Bihor Sfârnaş, com. Ciuhoi, jud. Bihor eneolitic; neprecizată   Map it  
+ Stâna de Vale, com. Budureasa Bihor Stâna de Vale, com. Budureasa, jud. Bihor paleolitic    
+ Suplacu de Barcău, com. Suplacu de Barcău Bihor Suplacu de Barcău, com. Suplacu de Barcău, jud. Bihor neprecizată   Map it  
+ Şilindru, com. Şimian Bihor Şilindrea, jud. Bihor epoca bronzului; La Tene   Map it  
+ Şimian, com. Şimian Bihor Şimian, jud. Sălaj epoca de tranziţie spre bronz; neprecizată; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Map it  
+ Şişterea, com. Cetariu Bihor Şiştirea, jud. Bihor neprecizată   Map it  
+ Şuncuiş, com. Finiş Bihor Şuncuiş, com. Finiş, jud. Bihor neolitic   Map it  
+ Şuncuiuş, com. Şuncuiuş Bihor Şuncuiuş, com. Şuncuiuş, jud. Bihor epoca bronzului; epoca feudală timpurie; neolitic; neprecizată   Map it  
+ Tarcea, com. Tarcea Bihor Tarcea, jud. Sălaj eneolitic; La Tene; perioada de tranziţie la epoca bronzului   Map it  
+ Tămaşda, com. Avram Iancu Bihor Tămaşda, jud. Arad epoca bronzului   Map it  
+ Tăutelec, com. Cetariu Bihor Tăutelec, com. Cetariu, jud. Bihor eneolitic; neprecizată   Map it  
+ Tăuteu, com. Tăuteu Bihor Tăuteu, com. Tăuteu, jud. Bihor eneolitic; epoca fierului; epoca migraţiilor; neolitic   Map it  
+ Târguşor, com. Cherechiu Bihor Târguşor, com. Cherechiu, jud. Bihor eneolitic; epoca bronzului   Map it  
+ Tileagd, com. Tileagd Bihor Tileagd, jud. Bihor neprecizată   Map it  
+ Totoreni, com. Tărcaia Bihor Totoreni, com. Tărcaia, jud. Bihor eneolitic   Map it  
+ Uileacu de Criş, com. Tileagd Bihor Uileacu de Criş, jud. Bihor neprecizată   Map it  
+ Vadu Crişului, com. Vadu Crişului Bihor Vadu Crişului, jud. Bihor bronz final; bronz timpuriu; eneolitic; epoca bronzului; epoca romană; neolitic; neolitic, bronz; neprecizată   Map it  
+ Vaida, com. Roșiori Bihor Vaida, com. Roșiori, jud. Bihor La Tene   Map it  
+ Valea lui Mihai, com. Valea lui Mihai Bihor Valea lui Mihai, jud. Sălaj bronz final; eneolitic; eneolitic şi bronz timpuriu; eneolitic, bronz timpuriu; epoca bronzului; epoca migraţiilor; La Tene; neprecizată; preistorie, epoca migraţiilor   Map it  
+ Varviz, com. Popeşti Bihor Varviz, com. Popeşti, jud. Bihor eneolitic   Map it  
+ Vărzari, com. Popeşti Bihor Vărzari, com. Popeşti, jud. Bihor epoca romană   Map it  
+ Zăvoiu, com. Sâmbăta Bihor Cârpeştii Mici, com. Sâmbăta, jud. Bihor eneolitic   Map it  
+ Albeştii Bistriţei, com. Galaţii Bistriţei Bistriţa Năsăud Albeştii Bistriţei, jud. Năsăud epoca bronzului; neprecizată   Map it  
+ Anieş, com. Maieru Bistriţa Năsăud Anieş, com. Maieru, jud. Năsăud epoca romană   Map it  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next pages

'ARCHAEOLOGICAL REPERTORY OF ROMANIA' Archive Of The 'Vasile Parvan' Institute Of Archaeology - Site Location Index
Project manager: Şandric Bogdan. ASP & HTML Design: Cosmin Miu
Publishing date: 2003. Copyright: cIMeC - The Institute for Cultural Memory, 2019
Last update December 12nd, 2014