ANSAMBLUL "ARS POETICA"
(Republica Moldova)


Înființat în 1991 de către compozitorul Gh. Ciobanu și reînnoit în 1993 de când activează în actuala componență, ansamblul își propune drept scop principal abordarea muzicii noi și promovarea creațiilor muzicale semnate de compozitorii din Republica Moldova, în consonanță cu familiarizarea publicului cu valorile muzicii contemporane. Este singurul ansamblu constant și activ specializat în muzica nouă din Republica Moldova.

"ARS POETICA" a evoluat în concerte și în emisiuni radiofonice în România, Ucraina, Rusia, Danemarca, Spania, China, Grecia. A participat la mai multe festivaluri internaționale de muzică contemporană: "Zilele Muzicii Noi" (Chișinău), "Zilele Muzicii Contemporane" (Bacău, România), ENSEMS (Valencia, Spania), "Săptămâna Internațională a Muzicii Noi" (București, România) s.a.

Repertoriul formației include lucrări ale autorilor din Moldova alături de creațiile unor compozitori consacrați din Germania, Franța, SUA, Danemarca, Rusia, Polonia, Suedia, Spania, Elveția, Italia, Israel, România etc. "ARS POETICA" practică de asemeni și muzica de tradiție bizantină, jazz, muzica diferitelor epoci și curente stilistice.

În 1997 ansamblul a devenit Laureat al Premiului Național pentru Tineret în domeniul Literaturii și al Artei.

Caietul-program al Festivalului Internațional ÎNTÂLNIRILE MUZICII NOI: 1999


Ediția 3, 1999
Copyright: cIMeC 1999