HOME
Bucuria Ochiului din Ureche
sau
THALIAFEST
experiment multi-art

Teatrul "George Ciprian" din Buzău organizează o serie experimentală de spectacole-lectură la sala "Rapsodia" din București, Str. Blănari. Teatrul propune participanților, directorilor de teatre, regizorilor și actorilor, texte dramatice în primă audiție, ca ofertă culturală alternativă, în speranța includerii lor în repertorii de perspectivă.

Fiecare spectacol-lectură este însoțit și de un eveniment din lumea celorlalte arte: dans, muzică, artă plastică, artă fotografică sau vestimentară. Un alt element insolit al reprezentațiilor la care vă invităm, îl reprezintă participarea extraordinară a muzicienilor Irinel Anghel și Andrei Kivu, creatori și interpreți dedicați manifestărilor artistice sincretice.

Spectacolul-lectură rămâne principala rampă de lansare a textelor dramatice inedite, beneficiind și de posibilitatea de a se face cunoscute prin promovarea oferită de Teatrul Național Radiofonic - partener media al evenimentului și realizator al emisiunilor "Thaliafest".

"Șapte zile din viața lui Simon Labrosse" este textul ales pentru deschiderea proiectului și aparține autoarei canadiene Carole Frechette, fiind tradus de Aurel Ștefănescu și lecturat de actorii Lucian Ghimisi, Adina Andrei și Adrian Damian. Artistul fotograf Ion Tăbăcaru va susține "live" atmosfera spectacolului realizat de regizorul Mihai Lungeanu.

Reprezentațiile se vor desfășura în ultima zi de Luni a fiecărei luni, așa că vă așteptăm la prima întîlnire: Luni, 31, ianuarie 2005.

Conferința de presă va avea loc joi, 27 ianuarie 2005, la ora 14, în sala teatrului din clădirea RAPSODIA (etajul 4).

Persoana de contact: Marinela Țepuș (0723.152.220)Festivaluri
Copyright: cIMeC 2005