Smaranda OŢEANU-BUNEA, critic muzical Cronica muzicală on-line     HOME
FENOMENALI! STELA ȘI ARȘINEL
(Smaranda Oţeanu-Bunea – 6 februarie 2011)
Un celebru cuplu de artiști care, după mai bine de trei decenii, au rămas în TOP!

STELA și ARȘINEL! Nu știu vreo țară, pe glob, pe unde să fi trecut, să nu fi fost ovaționați, rechemați, mereu așteptați. Nu știu vreun colț de Românie, care să nu-i cunoască, să nu-i iubească. Sigur, avem și alte nume mari în ARTĂ,dar, în cazul lor, este vorba de un FENOMEN ! Publicul lor are un ambitus uriaș: milioane de suflete, de la cei mai mici elevi la cei care bat către suta de ani. Știu să se adreseze tuturor și, parcă, fiecăruia în parte. Sunt înțeleși de tot Omul, de la academicieni și filozofi la cel care nu prea știe alfabetul. Au un gând pentru oricine îi ascultă, îi urmărește. Comicul de situație stârnește cascade de râs, iar cupletele cu subînțeles se duc direct la inima românului, care-i expert în a face haz de necaz.

Qui-pro-quo-urile, încurcăturile cu happy end, sunt spumoase, dar ei le fac irezistibile.

Nicio vorbă, niciun gest, nicio mimică – nu sunt fără efect, adică, au țintă precisă și ecou imediat... Mari artiști, mari actori, care marchează, indiscutabil, Istoria teatrului de revistă, a teatrului de comedie, dar și a filmului românesc. Giganți care, oriunde s-ar afla (mare scenă de music-hall sau sală modestă, undeva, în vreo comună uitată de lume)- sunt la fel de implicați, de dăruiți, de formidabili!

STELA și ARȘINEL !

STELA – mai frumoasă, mai tânără, mai strălucitoare ca niciodată, neîntrecută în a da nuanță, sens, tâlc, fiecărei replici,în a atinge limitele nevăzute dintre glumă, comedie și amarul unei povestiri care te copleșește.

ARȘINEL – gata să treacă în orice clipă de la travesti-uri incendiare, la ever green-uri care sunt laser către inima spectatorului, deținând toate cheile succesului, dar, cu atenție, cu măiestrie, la fel ca și STELA, folosindu-se de cele care au parafa ARTEI!

Și, APLAUZE, APLAUZE – premiera TEATRULUI DE REVISTĂ „Constantin Tănase”, reprezentație plină de dinamism, de culoare, de strălucire, un spectacol valabil pentru orice podium parizian, să spunem, prin care s-a inaugurat și superbissima sală, recent modernizată, a instituției pe care chiar ALEXANDRU ARȘINEL o conduce – le-a dat toate onorurile, i-a sărbătorit cu tot fastul. Două ore, filmic gândite, în decoruri somptuoase, luminoase, elegante, cu un CARNAVAL VENEȚIAN copleșit de culorile și fantezia costumelor – autor, arh. Theodora Dinulescu. Două ore în care nu puteai să nu aplauzi revenirea plină de aplomb a Sandei Ladoși, lansarea unui talentat rocker – Alin Gheorghișan, prospețimea, harul tinerilor actori Ana Maria Donosa, Nae Alexandru, momentul sensibil conturat de Duo Lascu, strădania baletului de a lansa cortine atractive, profesionalismul solistului Vally Roșca..; să nu sorbi fiecare cuvînt din monologurile, cupletele protagoniștilor, semnate cu ani în urmă de Mihai Maximilian, dar, parcă, scrise azi !

APLAUZE, APLAUZE! – unul dintre cele mai atractive titluri din agenda artistică a Capitalei! Nu ratați șansa să deveniți măcar pentru o după-amiază, mult mai tineri !
Copyright: cIMeC– Institutul de Memorie Culturală, 2011