Smaranda OŢEANU-BUNEA, critic muzical Cronica muzicală on-line     HOME

STELA! DE CE ?!
(Smaranda Oțeanu-Bunea – 24 noiembrie 2017)


Tot românul o plânge, indiferent pe ce parte de pământ viețuiește.

Sigur, avem mulți actori de mare talent, cu palmarese importante. Da, dar nu-i tot. Mai trebuie să fii OM, să ai caracter, să dai o mână de ajutor tinerilor, să bați țara și să descoperi în copii, nestemate neșlefuite, să ai un program draconic care să nu te lase deloc să respiri – filmări, înregistrări, castinguri, spectacole, turnee, să îți respecți colegii, dar să te uiți ca prin sticlă la cei care pun piedici, care au vocația distrugerii – și, mai mult decât să refuzi să calci pe același podium cu ei, ce-ai putea face?!

DA, mai trebuie să ai și HAR, ca să fii STELA POPESCU
! O STEA CARE-I NUMAI A TA! Pentru că numai un Om dăruit, care poartă pe umeri hlamida celebrității, poate oriunde – într-un sat de-al nostru uitat de lume sau în SRI LANKA sau în INDIA, ISRAEL, REPUBLICA DOMINICANĂ etc . – într-o clipită, ca un MAGNET, să strângă în jurul lui toată suflarea. Când am lansat OPERA COMICĂ PENTRU COPII, STELA mi-a fost alături și a jucat sute de reprezentații. Și în țară, și pe BROADWAY, la TOWN HALL – unde a fost ovaționată și la BOLYWOOD, într-un workshop – când a făcut senzație! Un guest star pe care copiii îl îndrăgeau din start, aleargau non stop după autografe și cu care orice spectator, de orice vârstă, își dorea o poză măcar. După 16 ani, când i-am spus că cel de-al doilea TEATRU închinat copiilor, pe care vreau să-l lansez, aș dori să se numească „STELA POPESCU” câteva clipe a rămas blocată, dar ochii îi înotau în lacrimi...

STELA în fața sălilor arhipline mulțumind pentru ovații – la PALATUL NAȚIONAL AL COPIILOR, la CONSTANȚA, RÂMNICU VÂLCEA, SIBIU, NURNBERG etc.

STELA bucurându-se de tinerele noastre talente – vezi SILVIU MIHĂILĂ, SAMUEL ALPER, ROBERTA, BOGDAN, DIANA, JENIFER, de saltul spectaculos al baletului, datorită rigurozității lui SOARE...

STELA cu experiența fantasticului artist, atentă la ultimul detaliu! Doar ne aflam la prima stagiune a TEATRULUI STELA POPESCU, 2016-2017, și faptul că se făcea premieră după premieră și aveam deja fanii noștri – era o uriașă mândrie pentru ea!

STELA-UNICĂ, PREȚUIND VALOAREA!

Mereu spunea: „Nu-i mai mare bucurie decât să faci copiii fericiți!”.

Am scris despre STELA de pe băncile CONSERVATORULUI. Zeci de cronici. Am fost onorată de prietenia, de camaraderia ei, de dorința ei de a fi parte la proiectele originale. Să povestească Domnul Ministru al Culturii, pentru care STELA, dealtfel, nu a avut decât cuvinte de laudă, cât de convingătoare a fost la o recentă întâlnire... Avea în agendă turnee, spectacole...

Și, spuneți dv., oare cum a sunat întrebarea marelui ziarist BOGDAN CHIREAC, joi 23 noiembrie, pe la 4 după-amiază, după ce câteva ore înroșisem telefoanele – pentru că STELA, ca niciodată, nu răspundea, după ce alertasem deja prieteni, familie și intrasem în panică:
„ A MURIT STELA?"
Nu, STELA nu poate să moară niciodată!

Plânge sufletul. Dar îmi închipui că este în TURNEU, că poate construiește și acolo vreun teatru... Și dacă o s-o întreb, de exemplu, cum rezolv cutare deplasare de la BISTRIȚA la CONSTANȚA, doar în câteva ore, sigur o să-mi răspundă, ca de fiecare dată – „nu-i nicio complicație..."

Copyright: INP – cIMeC 2017