Smaranda OŢEANU-BUNEA, critic muzical Cronica muzicală on-line     HOME
„OBLIO” la OPERA COMICĂ PENTRU COPII
(Smaranda Oțeanu-Bunea – 26 februarie 2015)
În fine, la OPERA COMICĂ PENTRU COPII, un balet în adevăratul sens al cuvântului. O producție din 2007, când stagiunea se desfășura la Palatul Național al Copiilor, care a avut zeci de reprezentații, producție de succes care, iată, și astăzi, chiar după o publicitate anemică, are succes.

Să ne amintim că s-a pornit de la ideea cantautorului american Harry Nilsson care prin anii 1970 lansa povestea lui OBLIO, băiețelul născut fără cap țuguiat, într-o țară a capetelor țuguiate, a pomilor țuguiați. Oblio cel alungat din Împărăție, care cutreeră prin Pădurea Fără Rost și întâlnește tot felul de figuri ciudate, chiar și Copacul Afacerist – cu dorința de a-și găsi... țuguiul. Bineînțeles, nu găsește nimic, se întoarce acasă, dar până la finalul-surpriză, copiii înțeleg că toate lucrurile au un rost pe lume, iar dacă cineva este altfel și nu se încadrează în tipare – nu trebuie alungat, nu trebuie marginalizat...

O poveste cu tâlc, transpusă într-un inspirat balet de către MIHAI BABUȘKA, în scenografia spectaculoasă semnată de VIORICA PETROVICI care încântă ochii, muzica fiind liant perfect al tuturor întîmplărilor fantastice. Un balet care trebuie văzut (păcat că are doar câteva reprezentații), cu o interpretare de Gală – soliști: ALEXANDRA CORNEANU (Oblio), Alice Gheorghe, Andreea Soare, Teodora Munteanu, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă, Andi Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Ionuț Bîrjovanu, Octavian Iuga, Andrei Dogaru, sub atenta pregătire a lui CĂTĂLIN CARACAȘ, în colaborare cu actorii M. Marinescu, Slava Grosu. Și, dacă o producție 2007, este la fel de dinamică, atractivă – așa cum a fost lansată la premieră – asta confirmă calitatea de excepție a repertoriului OCC!

Copii, veniți la OPERA COMICĂ PENTRU COPII, acolo unde OBLIO este persecutat de Ministrul cel vânăt și rău, unde copacii cresc țuguiat sub ochii voștri, unde ciudățeniile pământului caută un răspuns pentru băiețelul cel persecutat...!

Copyright: cIMeC – 2015