Daniela CARAMAN, muzicolog Cronica muzicală on-line     HOME

INDIA APLAUDĂ TEATRUL MUZICAL „AMBASADORII”
(Daniela Caraman Fotea – 7 ianuarie 2020)


Unul dintre cele mai reprezentative festivaluri destinate copiilor s-a desfășurat între 14-17 decembrie 2019, la DELHI: RYAN INTERNATIONAL CHILDREN. Logo-ul spectacolului nostru: profesionalismul impecabil, bunul gust. Așa se întâmplă mereu sub bagheta Smarandei Oțeanu Bunea, realizatoare și a benzii muzicale de suport a coregrafiei. Ce beneficiu este, ca de obicei, vasta ei experiență, multipla ei documentație în varii domenii ale artei sunetelor!

La ediția cu numărul 16 la care a ajuns FESTIVALUL, s-au înscris 20 de țări, între care Germania, Polonia, Rusia. Peste 20.OOO de participanți! Echipa Teatrului Muzical „AMBASADORII” s-a detașat vizibil! Și cuvintele Domnului Ambasador al României în India, Radu Octavian Dobre au fost entuziasmante: „...a fost o noutate, o mulțumire, o mare satisfacție să văd atâția copii indieni vibrând la spectacolul românesc!

Muzica a capacitat și pentru că s-a apelat la sonoritatea fanfarelor, mixată isteț cu acordurile splendide ale lui SMILEY, cu hit-ul la modă al formației ZDOB ȘI ZDUB, și cu refrene în actualitate din apus. Totul într-un ritm năvalnic... Coregrafia semnată de Alis GHEORGHE, impecabilā, iar balerinii s-au întrecut pe ei înșiși! Aveau și umor!! Cu coborâri spectaculoase în sală...

Alt element important al spectacolelor noastre, patru, au fost costumele: inteligent stilizate, indicau cu precizie proveniența națională, lăsând însă libertate mișcării și punctării unor momente din scenariul întitulat Prâslea cel voinic și merele de aur. Experiența multipremiată și în internațional a Vioricăi Petrovici și-a spus cuvântul...

În cele trei locații unde s-au desfășurat demersurile românești, succesul a fost major: și în amfiteatru – locul principal al spectacolelor, dar și pe stadion sau la Talkatora Station. Totul, inclusiv cel al Călușarilor au fost reținute pe film de Yvona Cristescu – o adevărată virtuoză a imaginii. Finalul spectacoluli de la amfiteatru a fost apoteotic! Bogdănel i-a invitat pe copii-spectatori să urce pe scenă. Așa s-a și întâmplat... Copiii (chiar și unul de câțiva anișori), i-au înconjurat pe dansatori, s-au mișcat alături de ei cu pasiune și talent. Vederea acelei scene mari plină de tinerețe era absolut emoționantă!

Ca fiecare formație artistică de evoluția căreia Smaranda Oțeanu Bunea s-a preocupat, Teatrul Muzical „AMBASADORII” și-a validat titulatura, devenind un avanpost al culturii românești: a obținut Marele Trofeu al Festivalului... Fiecare component al echipei a primit diploma SYMBOL - Tradiție și inspirație. În plus, placheta „Participare Extraordinară” pentru întreaga echipă!

Copyright: INP – cIMeC 2020