Daniela CARAMAN, muzicolog Cronica muzicală on-line     HOME

SE ÎNFIINȚEAZĂ TEATRUL STELA POPESCU!
(Daniela Caraman Fotea – 4 martie 2016)


Inspirat, inedit MĂRȚIȘOR oferit de Primăria Generală a Bucureștilor. Foarte special, dată fiind adresarea multiplă către toți viețuitorii capitalei: copii, adolescenți, tineri, maturi; așadar tuturor vârstelor. Mai rar asemenea idee: conceptul îmbrățișează prioritar arta dansului, de care nimeni nu se poate dezice. Am scris ARTA. Pentru că repertoriul – din câte s-a anunțat, va fi construit pe lucrări cu stagii și mare popularitate în literatura clasică, pe dansul cu tentă național folclorică, pe ritmurile zilei ș.a. Altfel spus, o gamă sonoră, a mișcării elegante, gustate de toți cei care își doresc momente de relaxare civilizată. Copiii sunt obișnuiți cu actul artistic calitativ, tinerii își întâlnesc preferințele, înveșmântate în prezentări – altele decât cele întâlnite în discoteci ori localuri nocturne.

Generația vârstnică se bucură văzându-și pe scenă, pe afișe, fiii, nepoții talentați, pentru că acest teatru va oferi locuri de muncă multora dintre cei lipsiți acum de perspectivă profesională.

Aplaud ideea, în al treilea rând, pentru gestul de mare generozitate, de cuvenită prețuire față de o artistă, aflată în plină forță creatoare, cu proeminență în arta scenică românească. STELA POPESCU este ea însăși un MĂRȚIȘOR al artelor noastre (și nu numai). Am convingerea unei întregi jerbe de aplauze internaționale dedicată acestui gest memorabil al Primăriei Generale a Bucureștilor, care, iată, ne începe primăvara 2016 cu un ZÂMBET LARG. Mulțumim!

Copyright: cIMeC 2016