Costin POPA, critic muzical Cronica muzicală on-line     HOME
Concursul „Se caută Enescu”
(Costin Popa – 29 octombrie 2007)
...așteptând concertul cu Nunta lui Figaro, am mers la frumoasa Sală Thalia a Filarmonicii sibiene în care avea loc Gala celei de-a doua ediții a concursului Se caută Enescu. O competiție de dată recentă, deschisă instrumentiștilor – elevi ai liceelor de muzică. „Este o inițiativă Orange de care suntem foarte mândri și sperăm să devină un eveniment de tradiție în rândul tinerilor muzicieni talentați”, a declarat Richard Moat, CEO Orange România, care a ținut să sublinieze importantul sprijin pe care directorul general al Filarmonicii de Stat din Sibiu, Ioan Bojin, l-a acordat pentru buna desfășurare a manifestării.

Claudia Pană
Claudia Pană
Paul Coriolan Cartianu
Paul Coriolan Cartianu
Directorul artistic al concursului, Mihai Ghiga, a anunțat câștigătorii: violonistul Ștefan Beșan (17 ani, Liceul „George Enescu” din București), flautista Claudia Pană (16 ani, Liceul „George Apostu” din Bacău) și pianistul Paul Coriolan Cartianu (18 ani, fost discipol al profesorului Ioan Bojin, actualmente elev la Liceul „George Enescu” din București). Fiecare premiant a primit nu mai puțin de 5000 euro dar și ceilalți finaliști au fost răsplătiți cu cecuri de câte 2500 euro. Sunt într-adevăr stimulente importante pentru intensificarea preocupărilor de studiu și desăvârșire în artă, la care tinerii trebuie să aspire.

Talentul lor a fost evident și opțiunile juriului internațional (flautistul german Peter Holstlag, Cordelia Hoeffer, profesoară la Conservatorul din Salzburg și dirijorul italian Pier Giorgio Calabria) l-au validat. Aveau să-l demonstreze în părțile de concerte (cel de vioară de Mendelsohn-Bartholdy, de flaut de Jacques Ibert și de pian nr.3 de Rahmaninov) interpretate în compania orchestrei Filarmonicii dirijate de Petre Sbârcea.

În deschiderea galei, a evoluat laureatul ediției de anul trecut, flautistul Alexandru Rebreanu.

Copyright: cIMeC – 2007