siglafarmacie
Situatia Actuala

6. Colecţia muzeală a Depozitului de Medicamente al Banatului ARCATIM, Timişoara. Este o colecţie mică, expusă într-o cameră. Nu cunoaştem situaţia exactă, dar este posibilă o dezmembrare întrucât vechiul farmacist fondator şi conservator, Popovici Valeriu, se află la pensie. Nu a fost dechisă publicului iar obiectele nu au fost identificate ştiinţific. „Arcatim" este acum o organizaţie comercială, iar pe viitor ar putea avea nevoie de spaţiul în care se află colecţia.

7. Colecţia Muzeală de farmacie a fostului Oficiu farmaceutic Galaţi, acum Societate comercială sub denumirea „Hepites" s.r.l. Are o colecţie de vase şi obiecte vechi de farmacie. Nu cunoaştem situaţia actuală a inventarului şi valoarea pieselor. Se pare că a fost expusă publicului din anul 1981, dar această informaţie este incertă.

8. Colecţia Muzeală de istoria farmaciei a Muzeului de Istorie din Brăila. Este proprietate de stat. Colecţia a fost fondată de Paul Bălcănescu (1910-1965). După decesul farmacistului, sora sa a donat, conform dorinţei testamentare, întregul inventar muzeului din localitate. În prezent se află în incinta muzeului din Piaţa Traian, Brăila, în bune condiţii. Totuşi, obiectele de istoria farmaciei sunt puţine şi nestudiate.

[ Homepage | Situatia Actuala | Concluzii ]