siglafarmacie
Situatia Actuala

18. Colecţia de istoria farmaciei din Braşov organizată de vechiul oficiu farmaceutic interjudeţean, acum transformat în societate comercială sub denumirea de „Farmacom" srl. În Braşov s-a identificat o încăpere dintr-o clădire de peste 200 de ani vechime care a servit drept farmacie. Se pare că picturile murale care atestau folosirea construcţiei ca sediu al unei farmacii au fost din nou acoperite, dacă nu distruse. În orice caz, judeţul Braşov are un potenţial bun de istoria farmaciei, neexplorat, în Braşov, Codlea, Făgăraş.

19. Farmacii-muzeu În prezent mai multe farmacii care au păstrat mobilierul, vesela şi chiar configuraţia unei farmacii vechi, bine determinate din punct de vedere ştiinţific - istoric, pot fi declarate farmacii-muzeu şi oferite vizitatorilor. Farmacii care au un trecut cunoscut, caracteristic, aspect unitar şi care trec acum în proprietate privată:

  • Farmacia de stat fostă nr. 13 „Hotăranu", în str. Galaţi, Bucureşti
  • Farmacia de stat fostă nr. 40 „Mihalovici Aristide", str. Călăraşi, Bucureşti
  • Numeroase farmacii în provincie: Corabia, Sinaia etc.

În prezent sunt proprietate de stat, dar în curând vor fi privatizate. Este puţin probabil să rămână unitare, deoarece noile cerinţe merceologice solicită eliberarea spaţiilor. Probabil se vor dezmembra ceea ce ar constitui o pagubă pentru patrimoniul naţional.

[ Homepage | Situatia Actuala | Concluzii ]