4. Experimente cu ceramică cu amestec de scoici.

 

 

Experimente cu ceramică cu amestec de scoici

Prof. univ. dr. Ralph Rowlett (Univ. Missouri-Columbia), responsabil, asist. univ. Liana Svintiu, absolvent Ilie Mihali

În perioada 7  16 august, s-a realizat o colaborare cu prof. Ralph Rowlett (Univ. Missouri-Columbia), pentru ceramica amestecată cu scoică şi cu sare. S-a urmărit comportarea la ardere a materialului ceramic în amestecuri anorganice, şi modul în care acestea influenţează proprietăţile mecanice ale obiectelor create.

 

 

 

 

5. Expozitia "Vădastra 1999".

 

Experimentele din anul 1999 au fost prezentate în cadrul unei expoziţii "Vădastra 1999" deschisă în luna mai 2000 la Centrul de Studii Avansate în Arte Vizuale al Universității de Arte din Bucureşti, str. Budişteanu no. 10, iar cuvântul de deschidere l-a avut Prof.dr. Timothy Darvill, Universitatea Bournemouth UK. Vernisaul a fost urmat de o conferință despre ceramica neolitică din Anglia susținută de Prof. T.Darvill.

 

 

-         prof. Dr. Timothy Darvill (Univ. Bornemouth, Anglia) deschizând expoziția “Vădastra 1999”, în luna mai 2000 la Centrul de Studii Avansate în Arte Vizuale al Universității de Arte București.

 

-         conferința despre ceramica preistorică din Anglia susținută de prof. Dr. T. Darvill, la Centrul de Studii Avansate în Arte Vizuale cu ocazia vernisajului expoziției "Vădastra 1999".

 

-         aspecte din cadrul expoziției "Vădastra 1999".